Skip to main content

Tűz van babám vagy legalább is volt

   Végre olyan idő volt, hogy nem fújt a szél és nem volt minden nedves ezért aztán gondoltam elégetek mindent amit kell. Ráadásul szomszédok sem voltak kint, egészen addig amíg meggyújtottam a tűzet aztán egyesével megjelentek. Majd el is menetek elég gyorsan mert füst volt. Bár nem olyan nagy mint amire számítottam.

Kiinduló állapot

Azért nem ilyen szörnyű a helyzet csak kicsit

A munka fázis közepe

Szinte minden eltűnt 
    Aztán felástam egy tő csicsókát és a lent látható mennyiség került elő. Illetve a kisebb gumókat már vissza is vetettem. Persze a fele is sok ezért egy részét kiraktam hátha valakinek majd kell. A jövőheti magcserére is fogok vinni azt hiszem egy zacskóval, cserealapnak már tavaly is jó volt. 

Fele is sok
    Sokan mondják, hogy a csicsókát nem lehet sokáig tárolni ami lehet, hogy igaz bár nálam mindig sokáig eláll. Igaz én nem is szoktam annál jobban megtisztítani mint fentebb látszik. Időnként mondjuk elkezd gyökeret ereszteni. Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…