Skip to main content

Tökfélék 2017.

   Ezeket a tökféléket fogom idén elvetni ha minden jól megy. Van közte dísznek való, étkezési és egyéb felhasználásra. Az egyéb alatt a fürdő szivacsot értem, bár az elmúlt két évben nem sikerült, de nem adom fel.

Ez egy újfajta cukkini sérült zacsi miatt ne eedható
    A luffának és a kolbásztöknek (vajon kolbász íze lesz?) még kell építenem egy kapaszkodót. Mert amit kinéztem napos helyen egyenlőre nincsen ilyen lehetőségük.
     A dísztökök egy tavalyi Lidlős fellángolás volt, de idén a virágágyásban lesz neki hely.  A tereméseket meg elajándékozom vagy eladom esetleg.

Harmadik év talán szerencsét hoz

Ezt lehet meghagyom jövőre

Ez megy a virágágyásba, dísztök 

Ezt nem tudom minek vettem meg

Eddig ezzel sem volt sok sikerem no de most

Ami eddig mindig bejött
   A black beauty egyetlen hátránya, hogy nagyon fogékony a lisztharmatra.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.