Skip to main content

Tökfélék 2017.

   Ezeket a tökféléket fogom idén elvetni ha minden jól megy. Van közte dísznek való, étkezési és egyéb felhasználásra. Az egyéb alatt a fürdő szivacsot értem, bár az elmúlt két évben nem sikerült, de nem adom fel.

Ez egy újfajta cukkini sérült zacsi miatt ne eedható
    A luffának és a kolbásztöknek (vajon kolbász íze lesz?) még kell építenem egy kapaszkodót. Mert amit kinéztem napos helyen egyenlőre nincsen ilyen lehetőségük.
     A dísztökök egy tavalyi Lidlős fellángolás volt, de idén a virágágyásban lesz neki hely.  A tereméseket meg elajándékozom vagy eladom esetleg.

Harmadik év talán szerencsét hoz

Ezt lehet meghagyom jövőre

Ez megy a virágágyásba, dísztök 

Ezt nem tudom minek vettem meg

Eddig ezzel sem volt sok sikerem no de most

Ami eddig mindig bejött
   A black beauty egyetlen hátránya, hogy nagyon fogékony a lisztharmatra.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…