Skip to main content

Ez így szokott lenni

    lassan minden összejött ahhoz, hogy megépítsem a kifutót és az ólat is a madárkáimnak. Oszlopok lefestve, kerítés megvásárolva, környék rendbe téve pont amekkora kell zsanérok lefestve egyszóval már majdnem minden megvolt. Amikor is kaptam egy üzenetet tegnap ami az egész eddigi gyűjtögetésemet mondhatni feleslegesé tette.
Szóval tegnap kaptam egy üzenetet a site rep-től, hogy van egy szinte teljes kifutó és egy majdnem teljesen jó csirke tanya, ha kell csak szét kell szednem és elvinnem. Úgyhogy holnap ezzel leszek elfoglalva. Remélhetőleg nem lovasítja meg senki, mert akkor morcos leszek.

Ezt még szét kell szedni és lefertőtleníteni 

Javítandó tojóláda

A hátsó fel is hiányosságokkal küzd

Ezeket a darabokat lehet itt hagyom

Jobbra Chris baloldalon meg Denis keze középen meg a kifutó 

Kiindulásnak nem rossz

Lesz vele munka

Ajtó majd kell még jó hogy az is van. 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…