Skip to main content

Patkányok és egyebek

     Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.

Ilyen volt

Ilyen lett    Ez jó hír persze a rossz hír mondjuk ennél lényegesen nagyobb. Nem emlékszem e, hogy beszámoltam arról, hogy némi patkány problémám akadt a komposztban. Konkrétan az, hogy beleköltöztek. Na gyors és könnyed megoldás. Szóltam az illetékeseknek akik ahogy kell intézkedtek is. Kiettek némi mérget a patiknak. Mondanom sem kell, hogy a lehető legbénábban oldották meg. Ahogy lent is látszik kitettek három kis tányérka mérget ami annak rendje és módja szerint kis is szóródott.

Baloldalon a patkány lyuk jobbra fent meg a szakértelem nyomai. 

    Párhétig ott volt aztán ígéretet kaptam, hogy majd jönnek és eltakarítják. Nos ígéretet kaptam, de csak eddig jutottak el. Tegnap már rákérdeztem, mi is lesz akkor ezzel. Amire azt a választ kaptam, hogy nyugodtan dobjam ki a tányérokat a komposztot meg majd felhasználhatom minden gond nélkül ...  virágokhoz, zöldségekhez semmi képen.
Ezzel két gond van:
1. Nem igazán nevelek virágokat, amiket mégis tartok azokat közvetlenül a zöldségek mellett tartom Úgyhogy oda sem használhatom fel. 

2. A komposzt kuka közvetlenül egy adag csicsóka mellett volt. Ami a felső képen is látszik. Ezért azt idén nem igazán használhatom fel. Mert ugyan valószínűtlenek tartom, hogy bármennyi is beszivárgott volna a talajba. Kocáztatni viszont nem akarok.

A megoldás az lett, hogy a tányérokat és a nagyobb részét bezacskóztam és ment a kukába. A többit meg bezsákoztam és majd megy a virágos ládába amit terveztem és most már kénytelen vagyok meg csinálni )szerzetem is hozzá faanyagot).

Patkányok ellen pedig a közeljövőben úgy fogok védekezni, hogy rendszeresen felkavarom a komposztot és amikor lehet megdöngetem a kukát. Mert nem szeretik ha zargatják őket. 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.