Skip to main content

Parik és paprikák

    Mivel idén végre kiviszem a fóliasátramat ezért adok egy utolsó esélyt a paradicsomoknak és a paprikáknak. Ténylegesen utolsó esély mert tavaly lett vagy egy tucat paradicsomom amik ízetlen kis vackok voltak a paprikák meg sehol nem voltak.

Állítólag cserépbe jól nő, nem tudom megerősíteni. 
    Kétféle paradicsomot próbálok ki idén egy koktél paradicsomot amit még sosem próbáltam.  Ezért fűzök hozzá némi reményt. A másik egy franci marhaszív pari ami tavaly termet, de íze az nem volt a szerencsétlenek. Azért kap még egy esélyt mert van még magom belőle, de csak ezért.

Lehet ez jó lesz

Utolsó esély.
    Az édes illetve erős paprikákkal divatosabb nevén chilikkel még annyi szerencsém sem volt mint a paradicsomokkal az elmúlt években. Nem hiszem hogy ez idén változna. Mivel viszont nem vagyok egy olyan fajta aki feladja a dolgokat plusz ugye fólia sátor ezért idén ismét neki futok. A legerősebb idén a cseresznye paprika lesz amit megpróbálok illetve a Cayenne ha megtalálom.

Am megvan még benne azt idén kipróbálom.

     Illetve ha a jövőheti magcserén tudok valamit szerezni akkor azt, de az ilyen extra erős vackok nem kedvelem. Egyrészt sok erős forrást felhasználnak, másrészt a magok beszerzése rizikót hordoz legutolsó sorban meg személy szerint nem vagyok oda a méregerős dolgokért. 
     Ezen egyébként gondolkodtam is múltkor, hogy tök szuper, hogy sokan a legerősebb paprikát akarják felnevelni, hogy aztán méreg erős szószt csináljanak belőle, eladásra is. Csakhogy a vásárló erő nagy része a kevéssé erős dolgokat szereti. Az extra erősárt sokkal kevesebben állnak sorba. 
      EZ persze csak az én meglátásom.

Comments

  1. Szia!
    Lehet meglepő, de paprika sokkal több vizet igényel mint a paradicsom (az is igen sokat). Meg az is szereti ha nagy alatta a földgombóc, minicserépben éheztetést nem hálálja meg.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.