Skip to main content

Ajtó

     Újabb részel vagyok készen beleszenvedtem az ajtót az ajtó keretbe. Ahogy elsőre elterveztem úgy nem volt kivitelezhető, de ezt szeretem a barkácsolásban, hogy mindig van valami gond amit meg kell oldani.

Hogy derékszög legyen
    Feltettem egy reteszt is meg a lakat izét is lefújtam egy adag festékkel ezért ez még nem került fel.

Tény hogy nincsen benne háló ezt tudom.
 A zsanérokat majd kicsit hátrébb kell tenni mert nem vészes lyuk van a kettő között, de ha korrigálni lehet akkor korrigálom.

Nem csak záródik hanem nyílik is 
Már csak a drótháló hiányzik.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.