Skip to main content

Potato Day & Seed Fair 2017

    Tegnap hallgatam a rádiót ahogy barkácsoltam és hallottam, hogy idén is lesz Potato and Seed fair.


Sunday, 15th January 2017
10.00am-1.00pm
Bristol Potato Day & Seed Fair
Beans and Herbs, and Pennard Plants
We return to our original venue:
Windmill Hill City Farm
Philip Street, Bedminster
Bristol BS3 4EA
Plenty of parking around or use ASDA
Cafe serving refreshments, FREE admission.

   Lesz rengeteg fajta vető burgonya és más egyéb érdekességek, meg vető magok.  A rendezvény tíztől egyig tart, na és kidolgozik délig a város másik végén? Na persze hogy én. Ha nagyon sietek még megtudom nézni, hogyan csomagolnak össze. Vagy beteget jelentek ...

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…