Skip to main content

Dolgok amiket 2017-ben ültetek 1. rész

   Mikrósorozat arról miket is fogok vetni idén. Első rész a virágok, bár nem vagyok egy nagy híve a virágoknak azért az is akad. Igaz ezek általában a hasznos fajtából kerülnek ki.

Lenvirág

    A lenvirágot föleg kíváncsiságból ültetem, megnézni milyen lehet kötelet készíteni belőle.

Kamilla
    Kamillát vetette már tavaly és elviekben önszaporító de azért nem kockáztatok.

Szalmavirág 
     Ez meg jól fog kinézni mint dekoráció télen.

Vasvirág
    Igazából ennek a szavatossága már lejárt egy ideje és tavaly már ültettem ilyet, de jobb mint csak kidobni.

French marigold 
     Nővénytársítási kísérlet, elviekben elzavarja a levéltetveket és más kártevők ellen is jó.

EZ meg csak passz
   Ezt tényleg nem tudom miért vettem meg. Még jó, hogy van virágládám.
Ezen kívül persze megvannak még a kardvirágok és körömvirágot is fogok ültetni illetve ritkítani mert kezd elburjánzani.Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…