Skip to main content

Hüvelyesek 2017

     Ezeket a hüvelyeseket tervezem vetni idén. A borsóból extra adagot vettem, mert csak a felét vetem el a másik felét megfőzöm. Mert ha a tavalyi eredményt veszem alapúl, csak így lesz borsó levesem.

Már csak lesz belőle valami

     A szokásos borsó és babok mellett idén tervezem egy adag szója bab és földimogyorót is vetni. A szója az UK-ra van kifejlesztve a mogyoró meg csak találtam. Nem biztos egyáltalán, hogy csíraképes bár nincsen pörkölve. Ezért is maradt meg vetőalanynak. Otthon egyébként a borsó mellett volt nagy zacskó vetni való mogyi csak azt nem akartam megvenni. Aztán mégis lett. Egyébként mint kiderült nagy faterom is vetett régen ilyesmit, de őt már nem igazán tudom megkérdezni ...

Egyik érdekesség amit kiakarok idén kipróbálok.

Sárga zöldbab

EZ tavaly is jó volt

Hívó kódja Lima

Fava, ló, field  esetleg broad bean kinek mi

Földimogyoró mert ez is hüvelyes

 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.