Skip to main content

Hüvelyesek 2017

     Ezeket a hüvelyeseket tervezem vetni idén. A borsóból extra adagot vettem, mert csak a felét vetem el a másik felét megfőzöm. Mert ha a tavalyi eredményt veszem alapúl, csak így lesz borsó levesem.

Már csak lesz belőle valami

     A szokásos borsó és babok mellett idén tervezem egy adag szója bab és földimogyorót is vetni. A szója az UK-ra van kifejlesztve a mogyoró meg csak találtam. Nem biztos egyáltalán, hogy csíraképes bár nincsen pörkölve. Ezért is maradt meg vetőalanynak. Otthon egyébként a borsó mellett volt nagy zacskó vetni való mogyi csak azt nem akartam megvenni. Aztán mégis lett. Egyébként mint kiderült nagy faterom is vetett régen ilyesmit, de őt már nem igazán tudom megkérdezni ...

Egyik érdekesség amit kiakarok idén kipróbálok.

Sárga zöldbab

EZ tavaly is jó volt

Hívó kódja Lima

Fava, ló, field  esetleg broad bean kinek mi

Földimogyoró mert ez is hüvelyes

 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.