Skip to main content

Csirke költségek és bevételek

Kis felmérés mennyibe is kerül felépíteni és üzemeltetni egy éven keresztül. Az árak fontban és pennyben  értendőek.


Kifutó és ház költségei:
Zacskó csavar: 2,99
Drótháló: 19,80
Lakat: 1
200 db kábelkötegelő: 6
Drót: 1
Extra retesz alulra:1


Csirkék beszerzési ára:
5 db pipóka 20 font

Élelmezés:
1 zsák tojó táp 6.20 (20 kiló)
1 zsák kukorica keverék 5.60 (20 kiló)
1 kiló csirke sóder 2

Eddig: 65.09

Bevétel illetve spórolás:
tojás * darab ár pennyben  = megtakarítás fontban

51 *  18 = 9,18
Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…