Skip to main content

Kijöttem a formából

   Alig tizenkét órát töltöttem távol ma és ebből is csak olyan tizenegyet dolgoztam, de úgy érzem magam mit akit összetörtek. Elszoktam ettől az érzéstől a télfolyamán. Azért még nem vagyok a halálomon csak kicsit.


Talált articsóka virág és magok, holnapi magcserére jó lesz 


Kevésbé jó dolog, még jó hogy volt fűrészem
     Szétszedtem a kifutót és kis segítséggel el is szállítottam az én területemre. Fontos az ilyen dolgokat gyorsan elszállítani, mert hajlamosak elvándorolni.

Még kellemetlenebb meglepetés 
     A szétszedést megnehezítette pár dolog mint a lakat, az összevissza növő faágak és a rendkívül nagy mennyiségben előforduló szögesdrót. Nem is a régimódival volt gond hanem a borotva pengés párszor kicsit megszaggatott.

Szétkel szedni és fertőtleníteni
     Leszedtem a csirke lak tetejét is, hogy lássam mivel is állok szembe. A tojódoboz kivételéve elégé masszívnak tűnik csak fertőtleníteni kell.

Pozitív lelet no.2 ingyen csirke etető
    Párdologgal gazdagabb lettem pluszban amit már nem kell megvennem extrába. A madáretetőhöz kell majd egy öt literes üveget szerezni, de az megoldható.

Sokkal több javítás kell mint gondoltam

    Amikor azt mondtam, hogy a tojódoboz nem masszív nem hazudtam, amikor is kicsit közelebbről megvizsgáltam darabjaira hullott. A csavarokat amik összetartják viszont ki kell, hogy fúrjam. mert maképpen nem tudom kiszedni őket.
    Ez vasárnapi móka lesz. Kell vennem hipót a fertőtlenítéshez.


Itató bimbók jó hogy rendeltem már egy csomót ... 


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…