Skip to main content

Tervek 2017 -re (100-adik bejegyzés meg az első idén)

    Igazság szerint komolyabb változások nincsenek az idei terveimben. Nagyjából ott folytatom ahol abba hagytam kísérletezem, építek meg a szokásos dolgok. Azért álljon itt egy lista mi az amit szeretnék kipróbálni illetve csinálni.

- Befejezni a csirke kifutó és a csirke ólat.
- Beszerezni a pipiket.
- Szeretnék lisztkukacot tenyészteni.
- Befejezni a dehidrátort.
- Kipróbálni pár új fajtát (erről később részletesen)
- Nagyobb terméshozamot elérni mint tavaly.
- Kideríteni ki a tulajdonosa annak az elhanyagol terültnek amit kinéztem.
- Saját tolikapát csinálni.
- Ténylegesen eljutni egy country showra.
- Beindítani egy video csatornát, ezt tavaly is akartam csak nem jött össze.

Tényleg csak a szokásos.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…