Skip to main content

Vihar utáni kár

     Tegnap kicsit szeles volt az idő semmi komolyabb meg sem közelítette a hatvan kilométer per órát. Azért okozott némi kárt szerencsére nem nekem. Az első áldozat egy könnyű szerkezetű üvegház (igazából műanyag panelek vannak benne) amit ugyan megpróbáltak lerögzíteni, de nem sikerült eléggé.

Így néz ki kétszáz font 
     A másik áldozat nem annyira végzetes mint az első csak felborított a szél meg kicsit meggyűrte, de semmi végzetes.

Ennek sem így kéne kinézni
     A mára választható munkák közül a rebarbara átültetést választottam, igaz nem azt ültettem át amit terveztem, de ez is jónak tűnik. Igazából nem is egy hanem két és fél koronát ültettem át. Azért számolom félnek az egyiket mert nem igazán tűnik életerősnek.

Rebarbara korona (nem a legjobb a minőség)

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.