Skip to main content

Vihar utáni kár

     Tegnap kicsit szeles volt az idő semmi komolyabb meg sem közelítette a hatvan kilométer per órát. Azért okozott némi kárt szerencsére nem nekem. Az első áldozat egy könnyű szerkezetű üvegház (igazából műanyag panelek vannak benne) amit ugyan megpróbáltak lerögzíteni, de nem sikerült eléggé.

Így néz ki kétszáz font 
     A másik áldozat nem annyira végzetes mint az első csak felborított a szél meg kicsit meggyűrte, de semmi végzetes.

Ennek sem így kéne kinézni
     A mára választható munkák közül a rebarbara átültetést választottam, igaz nem azt ültettem át amit terveztem, de ez is jónak tűnik. Igazából nem is egy hanem két és fél koronát ültettem át. Azért számolom félnek az egyiket mert nem igazán tűnik életerősnek.

Rebarbara korona (nem a legjobb a minőség)

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…