Skip to main content

Első magok a földben (többé kevésbé)

    Képes voltam egészen Február elsejéig várni, hogy elültessek valamit. Kimondta, hogy nincsen bennem önfegyelem. Igazából csak az alpesi szamócát vetettem el, mert a paradicsomok és a paprikák először vesznek egy egynapos kamilla fürdőt és csak holnap kerülnek földbe.

Alpesi szamóca magok 
     Sosem ültettem még szamócát magról, de ez érdekesnek ígérkezik. Elviekben fehér és piros szamóca magkeverék és ha minden igaz akkor talán már idén, de jövőre tutira teremni fog.

Paradicsomok, kerek edényen lévő feliratot nehéz fotózni 
     Most két paradicsomot áztattam be, egy Bajaja nevű koktél paradicsomot. Erről nem tudok semmit nekem új fajta. Meg egy tavaly már kipróbált Cuor Di Bue nevű ökörszív paradicsomot. Mivel az előző években finoman fogalmazva is pocsék tapasztalataim vannak a paradicsomokkal. Idén főleg eladásra tervezek palántát nevelni a maradékból kiszedem a legerősebbeket a többi meg megy a komposztra.

Édes paprikák
      Paprikákkal még kevesebb szerencsém és tapasztalatom van, mert nem igazán eszünk sok paprikát, de ha már van akkor adok nekik egy esélyt.

Cseresznye paprika erős (állítólag)
   Az első erős paprika amit elültetek az egy egyszerű cseresznye paprika. Lesz még ennél erősebb dolog is, de ahhoz még nincsen elég meleg és helyet is kell, hogy felszabadítsak. Persze ha lenne keltető dobozom akkor nem lenne vele gond, de nem vagyok olyan megszállott.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…