Skip to main content

Vészmegoldás

     A tegnap beáztatott magokat ma elültettem, aztán persze félúton kifogytam a keverékből. Még jó, hogy találtam néhány tavaly elhunyt növényt aminek a földjét feltudtam használni. Persze nem szép az eredmény, de amíg kikelnek addig jó lesz után meg majd úgy is szétültetem őket. 


Vészmegoldás, ez van

     Holnap meg vihar lesz úgyhogy még nem tudom mit fogok csinálni, de van miből válogatni. Lehet melegágyást építeni, lótrágyát hordani, rebarbarát áttelepíteni esetleg csirkeóllal játszani. Mindegyik kiálló program zuhogó esőben és viharos szélben.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.