Skip to main content

Komposztáló és szomszédok

     Készen lettem hármasszám komposztáló renoválásával. Egy évet még kibír aztán azt hiszem, jövőre a lángok martaléka lesz.

Tadaaaam

   Aztán összeismerkedtem a szomszédaimmal akik újak. Kénytelen voltam felhívni a figyelmüket, hogy a tárolóm igaz nyitva van mert főleg (kizárólag) csak kacat van benne, de azért először meg kéne kérdezni, hogy használhatják e. Persze nem csináltam nag ügyet belőle, de azért az egyik szememet rajuk tartom még egy ideig. Egyébként azt hiszem Olaszok vagy Spanyolok mindkét nációval volt már szerencsém találkozni, egyikben sem bízom.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.