Skip to main content

Hétfői csavargás 2017/02/06

     Ma van Második Erzsébet beiktatásának az évfordulója, csak megjegyzem. Ettől függetlenül mentem el vásárolni és csavarogni egy kicsit. Képek következnek.

Sátor tető, tetőcseréhez
     Van a közelben egy zöldfelület ahol tavasszal rengeteg krókusz nyílik, de talán idén lesz az utolsó lehetőségük mert toronyházat terveznek a helyére. Ha lehet majd megpróbálok párat megmenteni.

Krókusz  a kikelet jegyében 

Talán utoljára ezen a helyen 

Hóvirág csak hó nem volt idén 
     Megvettem a dughagymákat lehet nem a legjobb megoldást választottam, de ez van. Kis érdekesség az angol a vörös hagymát barnának hívja, a lilát meg vörösnek.

Vörös ...

... és lila hagyma

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.