Skip to main content

Szerdai nap a barkácsolásé

      Miután melóval hivatalosan végzetem és leléptem mind ha égne az épület (na jó ha égne ott maradnék nézni, meg feltartani a tűzoltókat). Kimentem párdolgot össze kalapálni. Az egyik egy "vonalazó" hagyma ültetéshez, hogy egyenletes távra tudjam ültetni őket.

"Vonalzó" hagymákhoz
     Nem túl bonyolult  a dolog, fogni kell egy méter hossz deszkát és tíz centinként kel egy kört vágni bele egy harminc millis üregelőfórúval. Ha elég vastag mint ez akkor lehet másik sort felrakni rá a shallotnsak tizenöt centinként. Persze az akus fúró hátránya, hogy a felénél megadja magát.
      Ha már ott volt a fúró akkor gyorsan két pallót összecsavaroztam, hogy ezen állva tudjak ültetni. Amikor a puha földön állok és így nem tömörödik össze alattam.

Kúszó deszka
     Aztán elkezdetem kiüríteni és helyre pofozni a hármasszámú komposztálót. Ami teli volt ilyen pajorokkal, mivel erre felé nincsen cserebogár vagy én még nem láttam ezrét rózsabogár pajorra tippelek.

Valamilyen pajor
      Bár nem látszik de ez már jobban néz ki mint amilyen volt, főleg kisebb lett. Ide nem fog más kerülni csak lókaka meg a környéken levágott fű. Még van benne párvödör anyag aztán ha az kikerül belőle, feltöltöm friss lópotyadékkal és egy év alatt szépen lerohad. Ez egy igen fontos dolog, mert ha növényirtószer van benne mint a tavalyiban volt. Akkor pont annyira nem lesz babom mint tavaly volt. Mert az vissza vezethető erre.

Félidőben. 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.