Skip to main content

Átlagos téli vasárnap

    Megpróbáltam ásni egy kicsit a kertbe, hogy legyen majd hely a burgonyának meg a hagymának. Haladás helyett viszont majdnem nyakig elsüllyedtem.

Egy fontos kókusz rost 
   Szereztem pár új csicsóka gumót amik kevésbé tűnek összevisszának és jobban pucolhatóak.
Keresnem kell nekik egy helyet, valami ládába, hogy kontrollálni tudjam az elterjedésüket.

Gyanúsan sima csicsóka 
    Kis sweedet meg pár céklát még összeszedtem  kicsit csiga rágták, de ne vagyok finnyás. Ha ez van akkor ez van.

Azért akadnak még dolgok így a télvégén is
    Ja igen minket is elért a saláta hiány, botrány azt kell, hogy mondjam.

Minek kell valakinek több mit 6 saláta? 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…