Skip to main content

Csikre kifutó első nap

   Ez a nap is eljött végre elkezdtem építeni a csirke kifutót. Az ötéves terv alapján jól haladok, felhúztam három oldalt illetve lefedtem az alját is, mert a rohadt rókák meg borzok képesek átásni.

Kicsit mozaik,d ez van


      Majdnem minden úgy alakult ahogy szerettem volna csak kétszer tovább tartott az építés mint ahogy számítottam, meg kellett bontanom egy kerítést amivel előre nem számoltam. No meg azzal nem számoltam, hogy az az elem amin az ajtó rés van olyan harminc centivel nagyobb mint ahogy az kéne. Ez a harminc centi azt jelent, hogy két alma fa belelóg az egészbe. Ezért kellett megbontatnom a kerítést, hogy kicsit beljebb tudjam passzírozni az egészet, így már csak tizenöt centi a belógás, de ezt már tudom ellensúlyozni.

Munka védelmi térdvédő 

Egyenlőre így állunk
     Az a pár elem amit eddig betettem kicsit csálén áll még, de úgy voltam vele mostanra ez is jó.
A tervkövetkező képen alakul:

- Össze kell csatolni az alapot, és hozz csatolni a meglévő oldalakat.
- Az alját feltölteni fa darálékkal, ezt már kértem hogy hozzanak nekem. 
- Behordani a csirke ól darabjait. 
- Berakni a maradék oldat.
- Felrakni a tetőt.
- Felrakni az árnyékoló/eső védőt.
- Ajtót berakni. 
- Csirke lat összerakni. 
- Egyéb berendezések beszerelése. 
- Feltölteni csirkékkel. 

Ez terveim szerint olyan két dedikált napot fog elvinni és pár extra órát itt és ott. 


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.