Skip to main content

Csikre kifutó első nap

   Ez a nap is eljött végre elkezdtem építeni a csirke kifutót. Az ötéves terv alapján jól haladok, felhúztam három oldalt illetve lefedtem az alját is, mert a rohadt rókák meg borzok képesek átásni.

Kicsit mozaik,d ez van


      Majdnem minden úgy alakult ahogy szerettem volna csak kétszer tovább tartott az építés mint ahogy számítottam, meg kellett bontanom egy kerítést amivel előre nem számoltam. No meg azzal nem számoltam, hogy az az elem amin az ajtó rés van olyan harminc centivel nagyobb mint ahogy az kéne. Ez a harminc centi azt jelent, hogy két alma fa belelóg az egészbe. Ezért kellett megbontatnom a kerítést, hogy kicsit beljebb tudjam passzírozni az egészet, így már csak tizenöt centi a belógás, de ezt már tudom ellensúlyozni.

Munka védelmi térdvédő 

Egyenlőre így állunk
     Az a pár elem amit eddig betettem kicsit csálén áll még, de úgy voltam vele mostanra ez is jó.
A tervkövetkező képen alakul:

- Össze kell csatolni az alapot, és hozz csatolni a meglévő oldalakat.
- Az alját feltölteni fa darálékkal, ezt már kértem hogy hozzanak nekem. 
- Behordani a csirke ól darabjait. 
- Berakni a maradék oldat.
- Felrakni a tetőt.
- Felrakni az árnyékoló/eső védőt.
- Ajtót berakni. 
- Csirke lat összerakni. 
- Egyéb berendezések beszerelése. 
- Feltölteni csirkékkel. 

Ez terveim szerint olyan két dedikált napot fog elvinni és pár extra órát itt és ott. 


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…