Skip to main content

Gerilla tervek 2017

     Ma este arra az elhatározásra jutottam, hogy alma és körtefákat fogok nevelni és ültetem el őket véletlen helyeken Bristolon belül. Erre két indokom is van az egyik a hely hiány ami erősen limitálja a lehetőségeimet. A második pedig a szabadon lévő gyümölcsfák hiánya Bristolban. Nem azt állítom, hogy nincsenek, de a legtöbb olyan helyen van amit nem lehet könnyedén elérni vagy négyforgalmú út mellett van amit meg nem szívesen szedek le.
     Az egyik terület amit kinéztem magamnak az a terület amit tavaly megkaptam mint "virágos". Illetve ténylegesen a városon belül elszórtan. Könnyen megközelíthető tiszta helyeken.

Újra tábla     

    Persze lehetnek kérdések a dolog legalitásával kapcsolatban, de amíg nem ültetek magán terültre addig nem lesz probléma. Vagy amíg nem látnak meg ugyebár. A terv második része, honnan is szerzek fákat mert ugye egy vagyont nem akarok erre költeni.
   Az első hogy magból szaporítok csemetéket. Igen ez nem fog jó eséllyel hasznosítható fákat eredményezni, de ezekbe majd lehet oltani nemes fajtákat.
   A második pedig, hogy a metszés közben leszedett ágakat próbálom, gyökereztető hormonnal lekezelve "kikeltetni".

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…