Skip to main content

Gerilla tervek 2017

     Ma este arra az elhatározásra jutottam, hogy alma és körtefákat fogok nevelni és ültetem el őket véletlen helyeken Bristolon belül. Erre két indokom is van az egyik a hely hiány ami erősen limitálja a lehetőségeimet. A második pedig a szabadon lévő gyümölcsfák hiánya Bristolban. Nem azt állítom, hogy nincsenek, de a legtöbb olyan helyen van amit nem lehet könnyedén elérni vagy négyforgalmú út mellett van amit meg nem szívesen szedek le.
     Az egyik terület amit kinéztem magamnak az a terület amit tavaly megkaptam mint "virágos". Illetve ténylegesen a városon belül elszórtan. Könnyen megközelíthető tiszta helyeken.

Újra tábla     

    Persze lehetnek kérdések a dolog legalitásával kapcsolatban, de amíg nem ültetek magán terültre addig nem lesz probléma. Vagy amíg nem látnak meg ugyebár. A terv második része, honnan is szerzek fákat mert ugye egy vagyont nem akarok erre költeni.
   Az első hogy magból szaporítok csemetéket. Igen ez nem fog jó eséllyel hasznosítható fákat eredményezni, de ezekbe majd lehet oltani nemes fajtákat.
   A második pedig, hogy a metszés közben leszedett ágakat próbálom, gyökereztető hormonnal lekezelve "kikeltetni".

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.