Skip to main content

Végre haladtam valamit.

   Szabadságnak vége és kipihentem amennyire lehet (a szabadságot) ezért aztán irány a kert. Már napok óta nem esett (igen ilyen is van) és a föld is száradt annyit, hogy lehessen rajta dolgozni. Ezt kihasználva gyorsan elvetettem az újkrumplinak valót.

Persze kiderült, hogy ez kevés lesz. 
    Szóval vittem magammal munkába a kicsirázott krumplikat (nem mind ha csináltak volna bármi is, nem is kaptak fizetést a mai napra) aztán együtt kimentünk a kertbe,de haza már csak én jöttem. Mert gyorsan rajta ütés szerűen elvetettem őket, meglepő mód kevesebb lett mint kelet volna. Úgy hogy a boltba vett krumpli egy része is mellé került.
    Kipróbáltam a "vonalzót" is amit a burgonyákhoz csináltam külön, a hagymás mintájára. Azt kell mondjam ilyen sűrűn még sosem vetettem.

Újburgonya vetés közben 
     Az egyik oldalán van az újburgonya sor és tőtávolsága fűrésszel jelölve a másikon a fővetés sor és tőtávolsága.

Torna sor 

Felföldelve kissé gyomosan  

    Lett három sor pontosan annyi amennyit terveztem. Az eddigi sikereken felbuzdulva gyorsan csináltam egy ültetősegítséget a borsónak és lóbabnak. Ez nagyon spontánul hangzik de a fúrót is direkt vittem magammal.

Hátérben a szomszéd szemetével 

   Kétféle borsót és egy lóbabot vetettem az egyik kicsit ki volt borulva úgy hogy lényegesen kevesebb volt benne mint kelet volna.

Kvart cukorborsó

Kelvedon csodája meglátjuk milyen csodás

Kicsit zavaró, hogy a zacskóban piros magok voltak, rajta viszont fehér
   Tegnap gyorsan beáztattam őket, ezzel is adva nekik egy nap előnyt. A magvető csodám kicsit felemásra sikerült, mert ugyan használható. Elfelejtettem elég nagy fúrófejét vinni magammal és ezért nem az igazi. Majd legközelebb kijavítom. Vasárnap folytatás remélhetően ma csak kicsit fog esni és akkor feltudom ásnia a maradékot.

Előázva

.
.
.
.

Csak meztelencsiga kedvelőknek. 
.
.
.

Felfordítottam egy fadarabotComments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.