Skip to main content

Végre haladtam valamit.

   Szabadságnak vége és kipihentem amennyire lehet (a szabadságot) ezért aztán irány a kert. Már napok óta nem esett (igen ilyen is van) és a föld is száradt annyit, hogy lehessen rajta dolgozni. Ezt kihasználva gyorsan elvetettem az újkrumplinak valót.

Persze kiderült, hogy ez kevés lesz. 
    Szóval vittem magammal munkába a kicsirázott krumplikat (nem mind ha csináltak volna bármi is, nem is kaptak fizetést a mai napra) aztán együtt kimentünk a kertbe,de haza már csak én jöttem. Mert gyorsan rajta ütés szerűen elvetettem őket, meglepő mód kevesebb lett mint kelet volna. Úgy hogy a boltba vett krumpli egy része is mellé került.
    Kipróbáltam a "vonalzót" is amit a burgonyákhoz csináltam külön, a hagymás mintájára. Azt kell mondjam ilyen sűrűn még sosem vetettem.

Újburgonya vetés közben 
     Az egyik oldalán van az újburgonya sor és tőtávolsága fűrésszel jelölve a másikon a fővetés sor és tőtávolsága.

Torna sor 

Felföldelve kissé gyomosan  

    Lett három sor pontosan annyi amennyit terveztem. Az eddigi sikereken felbuzdulva gyorsan csináltam egy ültetősegítséget a borsónak és lóbabnak. Ez nagyon spontánul hangzik de a fúrót is direkt vittem magammal.

Hátérben a szomszéd szemetével 

   Kétféle borsót és egy lóbabot vetettem az egyik kicsit ki volt borulva úgy hogy lényegesen kevesebb volt benne mint kelet volna.

Kvart cukorborsó

Kelvedon csodája meglátjuk milyen csodás

Kicsit zavaró, hogy a zacskóban piros magok voltak, rajta viszont fehér
   Tegnap gyorsan beáztattam őket, ezzel is adva nekik egy nap előnyt. A magvető csodám kicsit felemásra sikerült, mert ugyan használható. Elfelejtettem elég nagy fúrófejét vinni magammal és ezért nem az igazi. Majd legközelebb kijavítom. Vasárnap folytatás remélhetően ma csak kicsit fog esni és akkor feltudom ásnia a maradékot.

Előázva

.
.
.
.

Csak meztelencsiga kedvelőknek. 
.
.
.

Felfordítottam egy fadarabotComments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…