Skip to main content

Ezt most találtam

    Na jó nem teljesen igaz, hogy most találtam mert még otthon vetem, de aztán volt egy kis mizéria a repülővel. Ami abban csúcsosodott ki, hogy elérjük e vagy sem. Ezért az egyik csomag otthon maradt mert egyik hónom alatt a cserek lobogott miközben rohantam a másikkal meg az iratokat fogtam. Ezért is jöttek a csomagok kicsit később utánunk egy hosszabb úton.

Most csak ennyit vettem, ezt sem kelet volna nagyon 

     Semmi nagyon érdekes a fűszerpaprika csak érdekességnek kelet a kaprot itt is megtudtam volna venni, de ott olcsóbb volt. A kukorica pedig valószínűleg a csirkéknek lesz mert az eddigi tapasztalataim alapján nem olyan egyszerű kukoricát Angliában termeszteni, nem csak az időjárás miatt hanem mert tavaly szinte mindenki kukoricáját megették a borzok. Ha ez az utolsó dolog időben eszembe jutott volna nem biztos, hogy megveszem, de most már mindegy.
      Azért egy dologra biztos jó lesz, mert majd leírom a különbségeket a két ország kukorica termesztése között.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…