Skip to main content

Ezt most találtam

    Na jó nem teljesen igaz, hogy most találtam mert még otthon vetem, de aztán volt egy kis mizéria a repülővel. Ami abban csúcsosodott ki, hogy elérjük e vagy sem. Ezért az egyik csomag otthon maradt mert egyik hónom alatt a cserek lobogott miközben rohantam a másikkal meg az iratokat fogtam. Ezért is jöttek a csomagok kicsit később utánunk egy hosszabb úton.

Most csak ennyit vettem, ezt sem kelet volna nagyon 

     Semmi nagyon érdekes a fűszerpaprika csak érdekességnek kelet a kaprot itt is megtudtam volna venni, de ott olcsóbb volt. A kukorica pedig valószínűleg a csirkéknek lesz mert az eddigi tapasztalataim alapján nem olyan egyszerű kukoricát Angliában termeszteni, nem csak az időjárás miatt hanem mert tavaly szinte mindenki kukoricáját megették a borzok. Ha ez az utolsó dolog időben eszembe jutott volna nem biztos, hogy megveszem, de most már mindegy.
      Azért egy dologra biztos jó lesz, mert majd leírom a különbségeket a két ország kukorica termesztése között.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.