Skip to main content

Oxford első rész

    Előre megmondom, nem tudom, hogy bejegyzésben fogom közé adni ezt a három napos kirándulásunkat. Mert készítettem közel ezer képet, ha a személyes jelegűeket leszámítom akkor is vagy hatszáz kép van amit közre tudok adni. Ezt persze mind nem fogom felpakolni, mert az tényleg sok lenne. Szóval válogatni fogok, de a botanikus kertről lesz vagy három, meg magáról Oxfordról is legalább kettő. Tehát min. öt darab bejegyzés lesz.

Old Black Horse Inn 

   Az utazás eseménytelen volt ami minden utazásnál jó, kevés stressz, nem késtük le a csatlakozást, persze a vonat jegy egy vagyon volt (igazából nem). Mehetünk volna busszal is ami olcsóbb lett volna viszont sokkal hosszabb is lett volna, ami egy majdnem négyévessel nem móka.

Random kastély 
Talán Bath, de nem biztos

Bath vége

Javítási munkák

Nem látszik, de éppen veteményest tervez
     Ez a csóka egy sorral előttünk éppen egy kertet tervezett. Tervezgette mit, hova kéne ültetni. Elég alaposan átbeszélte a mellette ülő spinkóval.

Hátérben a vasút állomás

Random csatorna

Hápogó híd

Temze, már a folyó

Hőlégballonos tábla 


Monkey nut fa
     A szállásunk egy egészen régi (tizenhetedik századi) fogadó volt, amin azért néhány helyen érződött, hogy tényleg régi. Előszór fel kelet menni a másodikra utána végig egy folyóson, majd egy félemeletet le kelet menni. Viszont a reggelizőhelység alatt voltunk ezért a H. nyugodtan ugrálhatót amennyit akart. A másik hátránya a dolognak, hogy a mentő mindig itt száguldott el, egyébként egy nagyon kis kényelmes és komfortos hely.

Kilátás a szobából most mentő nélkül

Ez a folyosó
     Legközelebb a botanikus kert első része.

Comments

Popular posts from this blog

Korai burgonya

    Kitettem a korai vetésű burgonyát, hogy előcsirázzon. Kis napfény és meleg amit az ablakban kap segít a csirázásban ezzel kicsit lerövidítve a termesztési időt. Belana 

Patkányok és egyebek

     Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még. Ilyen volt Ilyen lett

Tayberry és Loganberry

    Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszr a ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.    Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre. Más még is ugyan az     A Loganberryt  James H arvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt   1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést.  Gyümölcs fák erdeje      A v