Skip to main content

Karantén hírek

Bár már nincsen teljes karantén, de február 28-tól bizonyos megelőzési zónákat hoztak létre.
KÉtlehetőség van vagy Higher Risk területen élsz vagy nem (logikus), mind a két esetben bizonyos dolgokat meg kell tenni.
In England, we’ve defined a number of areas as ‘Higher Risk Areas’ (HRAs). What keepers must do depends on whether they are in one of these areas.
1. Check if you’re in a Higher Risk Area
2. If you’re not in an Higher Risk Area
  • you have made the areas unattractive to wild birds, for example by netting ponds, and by removing wild bird food sources
  • you have taken action to reduce any existing contamination, such as cleansing and disinfecting concrete areas, you have fenced off wet or boggy areas
  • you have assessed the risk of birds coming into contact with wild birds or contamination from them
3. If you are in a Higher Risk Area
Check on our interactive map if your premises is within a Higher Risk Area (HRA). We only consider that you’re in an HRA if the whole of your premises is within the HRA.
You can allow birds outdoors into fenced areas provided the areas meet certain conditions:
Our guidance explains what you must do before you start allowing birds outdoors.
You can still keep your birds housed (in permanent or temporary sheds), or in a fenced run which is wholly covered by netting.
You must either:
(a) keep your birds housed, in permanent or temporary sheds; or
(b) allow birds outdoors but only into a fenced run which is fully covered by netting

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…