Skip to main content

Karantén hírek

Bár már nincsen teljes karantén, de február 28-tól bizonyos megelőzési zónákat hoztak létre.
KÉtlehetőség van vagy Higher Risk területen élsz vagy nem (logikus), mind a két esetben bizonyos dolgokat meg kell tenni.
In England, we’ve defined a number of areas as ‘Higher Risk Areas’ (HRAs). What keepers must do depends on whether they are in one of these areas.
1. Check if you’re in a Higher Risk Area
2. If you’re not in an Higher Risk Area
  • you have made the areas unattractive to wild birds, for example by netting ponds, and by removing wild bird food sources
  • you have taken action to reduce any existing contamination, such as cleansing and disinfecting concrete areas, you have fenced off wet or boggy areas
  • you have assessed the risk of birds coming into contact with wild birds or contamination from them
3. If you are in a Higher Risk Area
Check on our interactive map if your premises is within a Higher Risk Area (HRA). We only consider that you’re in an HRA if the whole of your premises is within the HRA.
You can allow birds outdoors into fenced areas provided the areas meet certain conditions:
Our guidance explains what you must do before you start allowing birds outdoors.
You can still keep your birds housed (in permanent or temporary sheds), or in a fenced run which is wholly covered by netting.
You must either:
(a) keep your birds housed, in permanent or temporary sheds; or
(b) allow birds outdoors but only into a fenced run which is fully covered by netting

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.