Skip to main content

A burgonya a földben

   No nem az összes mert  amiket edényben illetve zsákban akarok termeszteni még várnak az elültetésre, mert ma nem volt rájuk időm. Ezért vasárnap lesz ez az a rész befejezve.

Vetőanyag bevetésre készen 
     Háromféle burgonyát vetettem, illetve ez nem igaz, de maradjunk ebben. Az első másfél sor Saxon, a maradék sorba tavalyi kicsirázott vegyes ment (ezért nem csak háromféle). Az utána lévő négy sorba Harmony ment, különböző csirázási állapotban. Az utolsó pedig szintén maradék tavalyi maradék. Kicsit össze vissza van ezt elismerem.

Még mindig lefüggönyöz milyen pontosan tudok vetni
     A műanyag zacskóban lévő gumók (a jobb szélen fent)  Marabela és ezek fognak majd a konténerekbe meg a zsákokba menni. Ezt majd vasárnap megcsinálom és akkor erről is le van a gond.

Betakarva és kész 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.