Skip to main content

A burgonya a földben

   No nem az összes mert  amiket edényben illetve zsákban akarok termeszteni még várnak az elültetésre, mert ma nem volt rájuk időm. Ezért vasárnap lesz ez az a rész befejezve.

Vetőanyag bevetésre készen 
     Háromféle burgonyát vetettem, illetve ez nem igaz, de maradjunk ebben. Az első másfél sor Saxon, a maradék sorba tavalyi kicsirázott vegyes ment (ezért nem csak háromféle). Az utána lévő négy sorba Harmony ment, különböző csirázási állapotban. Az utolsó pedig szintén maradék tavalyi maradék. Kicsit össze vissza van ezt elismerem.

Még mindig lefüggönyöz milyen pontosan tudok vetni
     A műanyag zacskóban lévő gumók (a jobb szélen fent)  Marabela és ezek fognak majd a konténerekbe meg a zsákokba menni. Ezt majd vasárnap megcsinálom és akkor erről is le van a gond.

Betakarva és kész 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…