Skip to main content

Megleptem magam

   Tegnapi sétánk során az egyik jótékonysági boltban láttam egy RHSes könyvet, de mivel nem volt nálam pénz. Ezért ma visszamentem és mivel még mindig ott volt kevesebb mint öt fontért megvetem.

Nem egy mai darab, de megérte

     Már egy ideje akartam venni egy komolyabb kertészeti könyvet, lehetőleg valamit a Királyi Kertészeti Társaságtól, de ahogy az egyik lentebb lévő képen is látszik. Nem olyan olcsóak mint, ahogy azt az ember szeretné. Persze ahogy nézem minőségben megéri, főleg így másodfélhasználóként.

Hátsó fedő így néz ki 

Ez az eredeti ár


Tetszetős belső tartalom 

Nem csak virágok mint a legtöbb könyvben

Persze az is van benne 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.