Skip to main content

Megleptem magam

   Tegnapi sétánk során az egyik jótékonysági boltban láttam egy RHSes könyvet, de mivel nem volt nálam pénz. Ezért ma visszamentem és mivel még mindig ott volt kevesebb mint öt fontért megvetem.

Nem egy mai darab, de megérte

     Már egy ideje akartam venni egy komolyabb kertészeti könyvet, lehetőleg valamit a Királyi Kertészeti Társaságtól, de ahogy az egyik lentebb lévő képen is látszik. Nem olyan olcsóak mint, ahogy azt az ember szeretné. Persze ahogy nézem minőségben megéri, főleg így másodfélhasználóként.

Hátsó fedő így néz ki 

Ez az eredeti ár


Tetszetős belső tartalom 

Nem csak virágok mint a legtöbb könyvben

Persze az is van benne 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…