Skip to main content

Kakaós csiga

    Találtam egy egészen ígéretes kakaós csiga receptet amit kipróbáltam, az egészben az a jó, hogy nem kell élesztővel vacakolni hanem sütőporral van elkészítve.

Kicsit sok lett a töltelék
   A vacak képek ellenére finom lett, de azért pár dolog nem olyan lett mint gondoltam. A tészta nagyon ragadós maradt azzal a lisztmennyiséggel ami a receptben volt, de ezt megoldottam némi extra liszttel. A töltelék is kicsit több lett mint ahogy gondoltam, de ezzel is megbirkóztam. Viszont nem lett olyan édes mint ahogy én gondoltam illetve ahogy szerettem volna. Meg a sütőporral kell még kísérleteznem, mert a receptben előre kimért zacskósat használnak itt meg olyan nincsen nagyon.

Jó lett 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.