Skip to main content

Kakaós csiga

    Találtam egy egészen ígéretes kakaós csiga receptet amit kipróbáltam, az egészben az a jó, hogy nem kell élesztővel vacakolni hanem sütőporral van elkészítve.

Kicsit sok lett a töltelék
   A vacak képek ellenére finom lett, de azért pár dolog nem olyan lett mint gondoltam. A tészta nagyon ragadós maradt azzal a lisztmennyiséggel ami a receptben volt, de ezt megoldottam némi extra liszttel. A töltelék is kicsit több lett mint ahogy gondoltam, de ezzel is megbirkóztam. Viszont nem lett olyan édes mint ahogy én gondoltam illetve ahogy szerettem volna. Meg a sütőporral kell még kísérleteznem, mert a receptben előre kimért zacskósat használnak itt meg olyan nincsen nagyon.

Jó lett 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…