Skip to main content

Hétfői csavargás helyett.

    Inkább eltöltöttem egy teljes műszakot a kertbe, hogy kicsit utolérjem magam.

Ribizli és piszke dugványok

Sor és tő köztartó és vonalzó

       Végeztem a fák megmetszésével éppen hogy nem csúsztam ki az időből. A sebeket lekezeltem némi gombaölővel. A levágott darabokból kiválogattam néhányat, hogy megpróbáljam kigyökereztetni őket. Ha sikerül jó, ha nem akkor sem vesztettem semmit.

Egy próbát megér
    El illetve átültettem azokat a dolgokat amiket itthon felhalmoztam. A kakukkfüvet átraktam egy nagyobb cserépbe ennek egyébként enyhén citromos illata van.

Kakukkfű 
     Elültettem a rebarbarát is az egyik tövet egy előre kiásott gödörbe a másikat pedig egy nagy cserépbe mert nem igazán tudtam máshova tenni. Meg így könnyebb megfelezni a gyökereket.

Red champagne  

Használati útmutató. 
      A spárgát is kitelepítettem, ebből is ment kettő a földbe, mert ennyi helyet ástam meg korábban. Egy meg ment konténerbe, ha a tavaly ültet esetleg nem kel ki akkor azt foglya helyettesíteni.

Spárga 

Leírás mikor is kell kiültetni, egyébként most

Kicsit adódtam, hogy nincsen benne három korona, de volt
     Bár a körülmények nem annyira ideálisak,de el kelet kezdenem kiültetni a hagymákat, mert ha várok azzal, hogy jó idő legyen akkor kicsúszok vele az időből. Arról nem is beszélve, hogy végre kiakartam próbálni az ültető segítségemet. A sortartó nem egy nagy ügy, két fél sátor rúdra kötöttem néhány méter madzagot és ennyi. A másik része már kicsit több munkát igényelt. Egy dobozfúróval két sorba lyukakat fúrtam, az egyikbe 10 centinként ez a vörös és lila hagymának. A másik sorban 15 centiként az a shallotta és a fokhagymáknak.

Ez ment ki elsőnek

Így kell használni

Egyenlő távolság
     A másik kis trükk amit tud az két kis bevágás az oldalán amikkel a sorközt tudom pontosan beállítani.

Sortköz mérés ...

... mint egy álom. 

Ez is elültetve
      Mivel a hagyma vonalzóm jól vizsgázott ma ezért gyorsan elkészítettem egyet a burgonyának. Az egyik oldalon az újburgonyának való van, ezen kisebb távolságok vannak. A másik oldalon pedig a főterméshez való ültetési és sortávolságok vannak befűrészelve.

"Vonalzó" burgonyához

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.