Skip to main content

Hétfői csavargás helyett.

    Inkább eltöltöttem egy teljes műszakot a kertbe, hogy kicsit utolérjem magam.

Ribizli és piszke dugványok

Sor és tő köztartó és vonalzó

       Végeztem a fák megmetszésével éppen hogy nem csúsztam ki az időből. A sebeket lekezeltem némi gombaölővel. A levágott darabokból kiválogattam néhányat, hogy megpróbáljam kigyökereztetni őket. Ha sikerül jó, ha nem akkor sem vesztettem semmit.

Egy próbát megér
    El illetve átültettem azokat a dolgokat amiket itthon felhalmoztam. A kakukkfüvet átraktam egy nagyobb cserépbe ennek egyébként enyhén citromos illata van.

Kakukkfű 
     Elültettem a rebarbarát is az egyik tövet egy előre kiásott gödörbe a másikat pedig egy nagy cserépbe mert nem igazán tudtam máshova tenni. Meg így könnyebb megfelezni a gyökereket.

Red champagne  

Használati útmutató. 
      A spárgát is kitelepítettem, ebből is ment kettő a földbe, mert ennyi helyet ástam meg korábban. Egy meg ment konténerbe, ha a tavaly ültet esetleg nem kel ki akkor azt foglya helyettesíteni.

Spárga 

Leírás mikor is kell kiültetni, egyébként most

Kicsit adódtam, hogy nincsen benne három korona, de volt
     Bár a körülmények nem annyira ideálisak,de el kelet kezdenem kiültetni a hagymákat, mert ha várok azzal, hogy jó idő legyen akkor kicsúszok vele az időből. Arról nem is beszélve, hogy végre kiakartam próbálni az ültető segítségemet. A sortartó nem egy nagy ügy, két fél sátor rúdra kötöttem néhány méter madzagot és ennyi. A másik része már kicsit több munkát igényelt. Egy dobozfúróval két sorba lyukakat fúrtam, az egyikbe 10 centinként ez a vörös és lila hagymának. A másik sorban 15 centiként az a shallotta és a fokhagymáknak.

Ez ment ki elsőnek

Így kell használni

Egyenlő távolság
     A másik kis trükk amit tud az két kis bevágás az oldalán amikkel a sorközt tudom pontosan beállítani.

Sortköz mérés ...

... mint egy álom. 

Ez is elültetve
      Mivel a hagyma vonalzóm jól vizsgázott ma ezért gyorsan elkészítettem egyet a burgonyának. Az egyik oldalon az újburgonyának való van, ezen kisebb távolságok vannak. A másik oldalon pedig a főterméshez való ültetési és sortávolságok vannak befűrészelve.

"Vonalzó" burgonyához

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.