Skip to main content

Hétfői csavargás helyett.

    Inkább eltöltöttem egy teljes műszakot a kertbe, hogy kicsit utolérjem magam.

Ribizli és piszke dugványok

Sor és tő köztartó és vonalzó

       Végeztem a fák megmetszésével éppen hogy nem csúsztam ki az időből. A sebeket lekezeltem némi gombaölővel. A levágott darabokból kiválogattam néhányat, hogy megpróbáljam kigyökereztetni őket. Ha sikerül jó, ha nem akkor sem vesztettem semmit.

Egy próbát megér
    El illetve átültettem azokat a dolgokat amiket itthon felhalmoztam. A kakukkfüvet átraktam egy nagyobb cserépbe ennek egyébként enyhén citromos illata van.

Kakukkfű 
     Elültettem a rebarbarát is az egyik tövet egy előre kiásott gödörbe a másikat pedig egy nagy cserépbe mert nem igazán tudtam máshova tenni. Meg így könnyebb megfelezni a gyökereket.

Red champagne  

Használati útmutató. 
      A spárgát is kitelepítettem, ebből is ment kettő a földbe, mert ennyi helyet ástam meg korábban. Egy meg ment konténerbe, ha a tavaly ültet esetleg nem kel ki akkor azt foglya helyettesíteni.

Spárga 

Leírás mikor is kell kiültetni, egyébként most

Kicsit adódtam, hogy nincsen benne három korona, de volt
     Bár a körülmények nem annyira ideálisak,de el kelet kezdenem kiültetni a hagymákat, mert ha várok azzal, hogy jó idő legyen akkor kicsúszok vele az időből. Arról nem is beszélve, hogy végre kiakartam próbálni az ültető segítségemet. A sortartó nem egy nagy ügy, két fél sátor rúdra kötöttem néhány méter madzagot és ennyi. A másik része már kicsit több munkát igényelt. Egy dobozfúróval két sorba lyukakat fúrtam, az egyikbe 10 centinként ez a vörös és lila hagymának. A másik sorban 15 centiként az a shallotta és a fokhagymáknak.

Ez ment ki elsőnek

Így kell használni

Egyenlő távolság
     A másik kis trükk amit tud az két kis bevágás az oldalán amikkel a sorközt tudom pontosan beállítani.

Sortköz mérés ...

... mint egy álom. 

Ez is elültetve
      Mivel a hagyma vonalzóm jól vizsgázott ma ezért gyorsan elkészítettem egyet a burgonyának. Az egyik oldalon az újburgonyának való van, ezen kisebb távolságok vannak. A másik oldalon pedig a főterméshez való ültetési és sortávolságok vannak befűrészelve.

"Vonalzó" burgonyához

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…