Skip to main content

A zár elromolt ezért irány Oxford

    Na jó a két dolog között nincsen összefüggés, de mind a kettő igaz. Az elsőnél kicsit bent ragadtam a kertbe mert a kapuzárja ismét felmondta a szolgálatot. Amikor előttem már szerelés alatt volt, lehet még mindig ott is van.

Úgy néz ki mind ha működne, pedig nem 

     Az Oxford rész meg úgy jött, hogy már terveztünk egy kis kiruccanást, most meg mindenki szabad. Az Oxfordi botanikus kert mellett fogunk megszállni pár utcával. Megyek megkeresem a tartalék metsző ollómat meg a kis ásómat is elcsomagolom, csak úgy minden indok nélkül...
    A kertbe egyébként egészen szépen haladtam, az agyagos talajom az évek alatt beforgatott fardaléknak köszönhetően kezd könnyen megmunkálható lenni.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.