Skip to main content

A zár elromolt ezért irány Oxford

    Na jó a két dolog között nincsen összefüggés, de mind a kettő igaz. Az elsőnél kicsit bent ragadtam a kertbe mert a kapuzárja ismét felmondta a szolgálatot. Amikor előttem már szerelés alatt volt, lehet még mindig ott is van.

Úgy néz ki mind ha működne, pedig nem 

     Az Oxford rész meg úgy jött, hogy már terveztünk egy kis kiruccanást, most meg mindenki szabad. Az Oxfordi botanikus kert mellett fogunk megszállni pár utcával. Megyek megkeresem a tartalék metsző ollómat meg a kis ásómat is elcsomagolom, csak úgy minden indok nélkül...
    A kertbe egyébként egészen szépen haladtam, az agyagos talajom az évek alatt beforgatott fardaléknak köszönhetően kezd könnyen megmunkálható lenni.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…