Skip to main content

Pénteken beköltöző show

    Ma kiderült, hogy nem pár hetem van a csirkék megérkezésig hanem csak párnapom. Mert a csóka akitől megfogom venni, rájött hogy nem tudja rendesen ellátni őket. Ezért hamarabb megszabadul tőlük. Az öt madárért kér egy húszast ami nem rossz ár, hogy kapok mellé meg valami extra tápot vagy valamit azt mg nem tudom. Úgy hogy biztos ami biztos alapon holnap el kell mennem venni párnapra való tápot. Még be kell fejeznem az etetőt s az itatót. Azt etetőnek már csak a végét kell lezárnom s készen is van.

Ez sem került semmibe csak némi munkába
     Kicsit még barkácsoltam felraktam a egy rácsot, hogy legyen hova a futó növényeknek felkúszni. Meg bebádogoztam a tetőt a csirkekifutón, ezzel többé kevésbé szárazon tudom tartani a kifutót.

Futóvirágoknak hulladékból 
    Más érdekesség, hogy kénytelen vagyok locsolni mert lassan egy hónapja nem esett annyi eső, hogy nedves maradjon tőle a talaj.  Egyébként a krumpli jön fel szépen meg a hagymák is egészen jól elvannak. No meg neki álltam csalán levet készíteni, három hét és készen lesz.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…