Skip to main content

Pénteken beköltöző show

    Ma kiderült, hogy nem pár hetem van a csirkék megérkezésig hanem csak párnapom. Mert a csóka akitől megfogom venni, rájött hogy nem tudja rendesen ellátni őket. Ezért hamarabb megszabadul tőlük. Az öt madárért kér egy húszast ami nem rossz ár, hogy kapok mellé meg valami extra tápot vagy valamit azt mg nem tudom. Úgy hogy biztos ami biztos alapon holnap el kell mennem venni párnapra való tápot. Még be kell fejeznem az etetőt s az itatót. Azt etetőnek már csak a végét kell lezárnom s készen is van.

Ez sem került semmibe csak némi munkába
     Kicsit még barkácsoltam felraktam a egy rácsot, hogy legyen hova a futó növényeknek felkúszni. Meg bebádogoztam a tetőt a csirkekifutón, ezzel többé kevésbé szárazon tudom tartani a kifutót.

Futóvirágoknak hulladékból 
    Más érdekesség, hogy kénytelen vagyok locsolni mert lassan egy hónapja nem esett annyi eső, hogy nedves maradjon tőle a talaj.  Egyébként a krumpli jön fel szépen meg a hagymák is egészen jól elvannak. No meg neki álltam csalán levet készíteni, három hét és készen lesz.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.