Skip to main content

Hétfői kertezés

     Kicsit változott a hétfői rutin, most nem csavargás volt hanem bemutattam a kislányomnak a csirkéket. Azt kell mondjam a eredmény pont az volt amit vártam. Nagyon profin viselkedett a lányok körül, nem kergette őket. Bár azért addig nem hagyott békén amíg az egyiket meg nem fogtam és megtudta simogatni. 

A legkisebb nagyon élvezte 
    A másik dolog ami a fenti képen észrevehető, hogy a házuk oldala nem kicsit van összekakálva, majd csinálnom kell valamit amivel letudom takarítani. egyébként úgy néz ki, hogy a tetőn alszanak nem a házban, tipikus.

Piszke lesz idén 
     A gyümölcsös egészen jól néz ki, jövőhéten összedobok egy ketrecet, hogy ne a galambok egyék meg  a ribizliket. Meg majd kitudom ide engedni a pipiket ha nem lesz már gyümölcs elérhető magasságban.

Ribizli is várható 
     Szereztem egy res hordót párnapja ennek lefűrészeltem a tetejét és mint pro fürdő lett belőle. Egyenlőre még csak elméleti szinten mert mg senki nem próbálta, meg ami volt homok sem túl sok. Szerezni kell még.

Porfürdő kezdet  

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…