Skip to main content

Hétfői kertezés

     Kicsit változott a hétfői rutin, most nem csavargás volt hanem bemutattam a kislányomnak a csirkéket. Azt kell mondjam a eredmény pont az volt amit vártam. Nagyon profin viselkedett a lányok körül, nem kergette őket. Bár azért addig nem hagyott békén amíg az egyiket meg nem fogtam és megtudta simogatni. 

A legkisebb nagyon élvezte 
    A másik dolog ami a fenti képen észrevehető, hogy a házuk oldala nem kicsit van összekakálva, majd csinálnom kell valamit amivel letudom takarítani. egyébként úgy néz ki, hogy a tetőn alszanak nem a házban, tipikus.

Piszke lesz idén 
     A gyümölcsös egészen jól néz ki, jövőhéten összedobok egy ketrecet, hogy ne a galambok egyék meg  a ribizliket. Meg majd kitudom ide engedni a pipiket ha nem lesz már gyümölcs elérhető magasságban.

Ribizli is várható 
     Szereztem egy res hordót párnapja ennek lefűrészeltem a tetejét és mint pro fürdő lett belőle. Egyenlőre még csak elméleti szinten mert mg senki nem próbálta, meg ami volt homok sem túl sok. Szerezni kell még.

Porfürdő kezdet  

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.