Skip to main content

Boldog húsvétot

    A mai napra nem sok minden akadt bár éppen a feleségem bicaját szerelem (várom, hogy leenged e a kerék). Meg kicsit kint voltam a birtokon főleg csak takarítani, mert nemsokára lesz a tavaszi ellenőrzés. Kikerült párzacskó szemét és pár vödör eltüzelni való is összejött.

Ezt a tojást én kaptam 
     Elvettetem pár cserép karalábét és brokkolit, ezeket is kénytelen vagyok palántázni a sok rohadt galamb miatt. Meg nyírtam némi füvet is ennek egy részét kiraktam száradni s majd jó lesz a tojóládába a pipók alá.

Jó lenen tudni ez milyen fajta
     A tojáshoz csak annyit, hogy itt vasárnap szokás tojást adni a másiknak ezért is volt ma nálunk nagy tojás osztás, holnap meg tojás keresés a kertbe. Ezt is ma kellett volna tartani, de másképpen alakult.
Fehér virágpók 

Talán alma is lesz idén

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…