Skip to main content

Boldog húsvétot

    A mai napra nem sok minden akadt bár éppen a feleségem bicaját szerelem (várom, hogy leenged e a kerék). Meg kicsit kint voltam a birtokon főleg csak takarítani, mert nemsokára lesz a tavaszi ellenőrzés. Kikerült párzacskó szemét és pár vödör eltüzelni való is összejött.

Ezt a tojást én kaptam 
     Elvettetem pár cserép karalábét és brokkolit, ezeket is kénytelen vagyok palántázni a sok rohadt galamb miatt. Meg nyírtam némi füvet is ennek egy részét kiraktam száradni s majd jó lesz a tojóládába a pipók alá.

Jó lenen tudni ez milyen fajta
     A tojáshoz csak annyit, hogy itt vasárnap szokás tojást adni a másiknak ezért is volt ma nálunk nagy tojás osztás, holnap meg tojás keresés a kertbe. Ezt is ma kellett volna tartani, de másképpen alakult.
Fehér virágpók 

Talán alma is lesz idén

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.