Skip to main content

Most mondom

   El is felejtettem mondani, hogy végre van becsukható ajtó a csirke kifutón. Nem csak hogy belehet csukni egy retesszel, hanem le is lehet lakatolni. Persze a lakat inkább csak azért van, hogy az opportunista látogatók ne tudjanak bejutni. Ha valaki komolyan beakar jutnia azt úgysem állítja meg.

Hasznos ajándék
   Az ajtóra fel gém kapcsoztam a dróthálót a feleségemtől kapott karácsonyi ajándékommal. Ügyes kis ajándék pik pakk feltudtam rakni a hálót.

Ilyet csinál

Felkerült a retesz 

Zárható is
    Lassan egyébként minden virágzik, bár nem mindenek örülök egyformán. A körtefa amit átültettem és megmetszettem eddig úgy néz ki, hogy életbe marad. Ha esz időm a hátsó kerítést is megkel majd erősíteni, mert a szél szétszedte. 

A körtefa virágzik ez jó jel. 
     A virág aminek nem igazán örülök az a két rebarbarám virágzása. Ezeket majd ki kell szednem ha kicsit jobban megnőnek mert, ha nem szedem ki. Akkor a növény a virágzásra és a magérlelésre fogja fordítani az erejét, nem pedig a levelek növesztésére. Aminek részemről semmi haszna ezért ha kicsit nagyobb lesz a szár ki fogom törni. 

Virág aminek az ember nem igazán örül

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…