Skip to main content

Megjött a jó idő ezért füvet nyírtam.

    Megvolt az első fűnyírásom mert olyan volt az idő, hogy lehetett sőt már muszáj volt. Szóval kicsit kirámoltam a fészert és előszedtem a fűnyírómat. Azt most hozzá kell, hogy tegyem elszoktam a fűnyírástól, fáj minden testrészem ami a tologatáshoz kelet.

Ilyen időt is tudunk felmutatni
      Este bepakoltam egy adag magot, amit elakartam vetni, ha jó idő lesz. Mivel az volt ezért megvalósítottam amit elterveztem. Na jó ez hősiesebben hangzik mint valójában volt. Fogtam a virágmagokat és végre elültettem a virágos ládába őket, meg a répát, paszternákot, póréhagymát (saját gyűjtésű mag)  és a mángoldot elvetettem (mind saját gyűjtésű mind bolti). Répából vetettem 20 métert, paszternákból csak 10 métert, póréhagymából meg 5 métert akár csak a mángoldból. Azért méterben van megadva, mert 5 méter széles a parcella.

Vadvirág keverék

Ezek vannak benne

Szalma virág meg vasvirág ez utóbbi már lejárt

Valami aminek nem tudom a Magyar nevét 
 
Ezeket meg és még póréhagymát is vetettem
    Holnap barkács napot tartok vagy elvetem a maradék burgonyát.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…