Skip to main content

Megjött a jó idő ezért füvet nyírtam.

    Megvolt az első fűnyírásom mert olyan volt az idő, hogy lehetett sőt már muszáj volt. Szóval kicsit kirámoltam a fészert és előszedtem a fűnyírómat. Azt most hozzá kell, hogy tegyem elszoktam a fűnyírástól, fáj minden testrészem ami a tologatáshoz kelet.

Ilyen időt is tudunk felmutatni
      Este bepakoltam egy adag magot, amit elakartam vetni, ha jó idő lesz. Mivel az volt ezért megvalósítottam amit elterveztem. Na jó ez hősiesebben hangzik mint valójában volt. Fogtam a virágmagokat és végre elültettem a virágos ládába őket, meg a répát, paszternákot, póréhagymát (saját gyűjtésű mag)  és a mángoldot elvetettem (mind saját gyűjtésű mind bolti). Répából vetettem 20 métert, paszternákból csak 10 métert, póréhagymából meg 5 métert akár csak a mángoldból. Azért méterben van megadva, mert 5 méter széles a parcella.

Vadvirág keverék

Ezek vannak benne

Szalma virág meg vasvirág ez utóbbi már lejárt

Valami aminek nem tudom a Magyar nevét 
 
Ezeket meg és még póréhagymát is vetettem
    Holnap barkács napot tartok vagy elvetem a maradék burgonyát.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.