Skip to main content

Oxfordi botanikai kert 1. rész

   1621-ben Henry Danver, Danby első grófja ötezer fonttal járult hozzá a kert felállításhoz. Maga a kert 1,8 hektáron terül el. A kert egy része egy régi zsidó temetőn helyezkedik el erre egy kő is emlékeztet kint a bejáratnál. 

Főbejárat kívülről

Belülről kevésbé látványos
    Maga az igazi bejárat nem a főkapunk keresztül történik hanem egy kisebb ajtón a nagykaputól balra. A napijegy öt font egy felnőttnek, gyereknek tízen hatéves korig ingyen van, a napi jegyet egyébként szó szerint kell venni, ha akarsz kimehetsz és vissza jöhetsz. Ha esetleg megéheznél és elmennél ebédelni.

Sajnos így nem igazán olvasható 

Az említett emlék kő 
     Persze a jegyet nem mindig kell szó szerint venni, mert mi csak pl egy lepecsételt prospektust kaptunk. Viszont azzal is minden gond nélkül vissza engedtek. Maga a jegyvásárlás elégé "vicces volt" mert elromlott a kártyaolvasójuk, úgyhogy volt egy tízperces rohanásom az automatához.

Semmi korlát vagy figyelmeztetés rögtön a folyó

Kis szín kavalkád
   Reggel szerencsére még kevesen voltak bár belefutottunk egy iskolás csoportba a melegházban, amiből lett egy kis ribillió, mert valaki nagyon a gyerekekkel akart maradni. Mi meg nem, úgyhogy volt egy adag sírás rívás.

Nem a legjobb magnólia felvétel, de nem is a legrosszabb 

Mondjuk ez tény

A sziklakert egy része

Lysichiton Americanus

Mivel lehet a Gint ízesíteni 

Tetszik a hosszú csőrű kanna. 

Ennek nem tudom a nevét bár valahol megvan 
     Következő alakommal az üvegházakban készült képek lesznek.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…