Skip to main content

Oxfordi botanikai kert 1. rész

   1621-ben Henry Danver, Danby első grófja ötezer fonttal járult hozzá a kert felállításhoz. Maga a kert 1,8 hektáron terül el. A kert egy része egy régi zsidó temetőn helyezkedik el erre egy kő is emlékeztet kint a bejáratnál. 

Főbejárat kívülről

Belülről kevésbé látványos
    Maga az igazi bejárat nem a főkapunk keresztül történik hanem egy kisebb ajtón a nagykaputól balra. A napijegy öt font egy felnőttnek, gyereknek tízen hatéves korig ingyen van, a napi jegyet egyébként szó szerint kell venni, ha akarsz kimehetsz és vissza jöhetsz. Ha esetleg megéheznél és elmennél ebédelni.

Sajnos így nem igazán olvasható 

Az említett emlék kő 
     Persze a jegyet nem mindig kell szó szerint venni, mert mi csak pl egy lepecsételt prospektust kaptunk. Viszont azzal is minden gond nélkül vissza engedtek. Maga a jegyvásárlás elégé "vicces volt" mert elromlott a kártyaolvasójuk, úgyhogy volt egy tízperces rohanásom az automatához.

Semmi korlát vagy figyelmeztetés rögtön a folyó

Kis szín kavalkád
   Reggel szerencsére még kevesen voltak bár belefutottunk egy iskolás csoportba a melegházban, amiből lett egy kis ribillió, mert valaki nagyon a gyerekekkel akart maradni. Mi meg nem, úgyhogy volt egy adag sírás rívás.

Nem a legjobb magnólia felvétel, de nem is a legrosszabb 

Mondjuk ez tény

A sziklakert egy része

Lysichiton Americanus

Mivel lehet a Gint ízesíteni 

Tetszik a hosszú csőrű kanna. 

Ennek nem tudom a nevét bár valahol megvan 
     Következő alakommal az üvegházakban készült képek lesznek.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.