Skip to main content

Mini raptorok

   
Jurassic Park kicsiben  
    Egy hét után azt kell, hogy mondjam ez a csirke tartás iszonyat jó móka. Nem csak jó móka hanem még kifizetődő szórakozás is. Ezalatt az egy hét alatt (péntekig) tojtak huszonhét tojást, meg párat összetörtek. Arra nem jöttünk rá, hogy csak bénaság vagy fehérje hiányuk volt. Minden esetre ezt már a hét elejére abba hagyták.
    Pár szám ami talán elmondja a kifizetődő képességét a dolognak. A hétvégi kilenc tojással együtt sikeresen visszahozták a zsák táp árát. Kevesebb mint másfélét hét alatt és elviekben még két és fél hétig kifog tartani ami most van. Ami azért nem rossz. Holnaptól elkezdik visszatermelni a vételi árukat illetve azt a zsák tört kukoricát amiből azért kapnak, hogy ne unatkozzanak. Abból viszont csak keveset kapnak ezét az hónapokig kifog tartani. Emellett kapnak még rengeteg zöldet ami ingyen van meg olyan maradékot amit megehetnek.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…