Skip to main content

Csirkeól elsőfelvonás

    Na ennek is elérkezett az ideje, végre neki láttam az csirkék házának a felépítésének. A dolog természetesen nem halad olyan gyorsan mint ahogyan szeretném, de ehhez már azért hozzá szoktam, hogy ritkán van az amit elterveztem.

Kiinduló kaotikus állapot 
    A terv az volt, hogy egy szimmetrikus háromszög ólat építek fel. Ez mondjuk már az első órában a kukába került, már mint a szimmetrikusság. Eredetileg négyszögleteset akartam, de ahhoz több alapanyag kell és így is úgy kukázom össze a dolgokat. Az egészre eddig csupán párfontot költöttem, amennyibe a csavarok kerültek.

Itt lett eltúrva a szimmetria 

Hátsófal és az hátsó felnyitható
    A nap egy jó résztét egyébként az vitte el, hogy a másik parcelláról hordoztam át a betondarabokat amire ráemeltem az egészet. Mivel a talicskám kicsit (nagyon) ütött kopott állapotban van ezért kénytelen voltam egyesével áthordani mind a nyolcat.

Így nyitható, hogy könnyű legyen takarítani
    Maga a helyretétele sokkal könnyebb volt mint gondoltam, azt hittem segítség kell majd hozzá, de megoldottam egyedül. A hátsó fal egyébként felnyitható, hogy könnyebb legyen majd takarítani belülről. Az előrészben ami most még hiányzik lesznek majd tojóládák szám szerint három.  Lehet, hogy kettő is elég lenne, de a három jobb.

Helyére került
     Az utolsó (előtti) dolog amit ma megtettem, hogy összehoztam a bejárati ajtó jelenleg még nem mutat sokat,d e majd alakul. Igazából az utolsó dolog amit tettem, hogy összekukáztam a tojóládák anyagát. Ez a szomszédom volt csirkeóljából lesz majd össze rakva, mert szerencsére nem ért le időbe, hogy múlthéten eltüzelje. Most meg már nem lehet tűzet gyújtani.

Bejárati ajtó nagyjából kész 
 
Kicsit nagyobb a rend 
    Jövőhét kedden ha minden jól megy akkor befejezem, felrakom a bádogtetőt a kifutóra (szintén kukáztam) és berakom az egyéb felszereléseket és jöhetnek a pipik. 
     Egyébként iszonyatosan kellemes hétvége volt szép napos idő, kellemes meleggel. 
Ennyi volt a napon

Ez meg árnyékba mérve

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.