Skip to main content

Csirkeól elsőfelvonás

    Na ennek is elérkezett az ideje, végre neki láttam az csirkék házának a felépítésének. A dolog természetesen nem halad olyan gyorsan mint ahogyan szeretném, de ehhez már azért hozzá szoktam, hogy ritkán van az amit elterveztem.

Kiinduló kaotikus állapot 
    A terv az volt, hogy egy szimmetrikus háromszög ólat építek fel. Ez mondjuk már az első órában a kukába került, már mint a szimmetrikusság. Eredetileg négyszögleteset akartam, de ahhoz több alapanyag kell és így is úgy kukázom össze a dolgokat. Az egészre eddig csupán párfontot költöttem, amennyibe a csavarok kerültek.

Itt lett eltúrva a szimmetria 

Hátsófal és az hátsó felnyitható
    A nap egy jó résztét egyébként az vitte el, hogy a másik parcelláról hordoztam át a betondarabokat amire ráemeltem az egészet. Mivel a talicskám kicsit (nagyon) ütött kopott állapotban van ezért kénytelen voltam egyesével áthordani mind a nyolcat.

Így nyitható, hogy könnyű legyen takarítani
    Maga a helyretétele sokkal könnyebb volt mint gondoltam, azt hittem segítség kell majd hozzá, de megoldottam egyedül. A hátsó fal egyébként felnyitható, hogy könnyebb legyen majd takarítani belülről. Az előrészben ami most még hiányzik lesznek majd tojóládák szám szerint három.  Lehet, hogy kettő is elég lenne, de a három jobb.

Helyére került
     Az utolsó (előtti) dolog amit ma megtettem, hogy összehoztam a bejárati ajtó jelenleg még nem mutat sokat,d e majd alakul. Igazából az utolsó dolog amit tettem, hogy összekukáztam a tojóládák anyagát. Ez a szomszédom volt csirkeóljából lesz majd össze rakva, mert szerencsére nem ért le időbe, hogy múlthéten eltüzelje. Most meg már nem lehet tűzet gyújtani.

Bejárati ajtó nagyjából kész 
 
Kicsit nagyobb a rend 
    Jövőhét kedden ha minden jól megy akkor befejezem, felrakom a bádogtetőt a kifutóra (szintén kukáztam) és berakom az egyéb felszereléseket és jöhetnek a pipik. 
     Egyébként iszonyatosan kellemes hétvége volt szép napos idő, kellemes meleggel. 
Ennyi volt a napon

Ez meg árnyékba mérve

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.