Skip to main content

Csirkeólam van azt kell, hogy mondjam

    Elég keményen megdolgoztam érte azért azt kell, hogy mondjam. Meg azt is hogy nem is olyan szép. Mondjuk voltak terveim amiket igyekeztem is követni, de ha gyakorlatilag menet közben kukázod össze az anyagokat akkor nem olyan egyszerű.

Tojóládák készülnek 
     Az egészre egyébként kevesebb mint három fontot költöttem. Ami egyébként egy zacskó csavar volt mert minden mást a fát, a zsanérokat és a reteszt is ingyen szereztem.


    Persze emiatt nem is minden illeszkedik olyan tökéletesen mind ha boltból vett és géppel vágott anyagot használtam volna fel. Viszont csirkéknek megfog felelni.

Kicsit Frankensteini a kinézete
     Pénteken takarítani fogok meg rendet tenni mert arra ma már nem volt erőm. Aztán van még egy pár főleg esztétikai dolog amit meg kell csinálnom. Meg etető s itatót alkalmasságokat berakni és ha ez meg lesz akkor párhéten belül szerintem beköltözhetnek az első lakók.

Pénteken muszáj takarítani 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…