Skip to main content

Wonky veg box

    Vagy ha jobban tetszik béna zöldségek doboza. Ez az egyik új módja (ha lehet ezt mondani) a pazarló élelmiszer kidobásnak. A dolognem állmásból mint abból, hogy az egyébként "selejtes*" zöldségekéből összeraknak egy dobozt és azt a boltban olcsóbban lehet megkapni. Nem minden áruházban azt azért hozzá kell tennem, mert ez próbaüzemen van néhány ASDA áruházban. Szerencsére ahol én szoktam vásárolni az a bolt is részt vesz ebben az akcióban.
    A tesztfutam már tart vagy két hete de eddig vagy nem hoztak, vagy amikor oda értem már nem volt. Most is csak négy maradt a húszból amikor tizenegy előtt oda értem ( a bolt hétkor nyit).
    A doboz tartalma 0,46 kg répa, 2 db uborka, 1,5 kg burgonya, 1 db fehérgyökér, 1 kg hagyma,  0,3 kg póréhagyma, 5 db paprika és egy kelkáposzta. Ahogy a képen is látszik ez 3 font 50 pennybe volt.     Ha rendes teljes árú zöldségeket vettem volna akkor ez 7 fontba 10 pennybe került volna. Ami kevesebb minta fele.
    Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezt nem jófejűségből és a természet iránti szeretetből csinálják. Hanem üzleti számítások alapján. Mert a farmertől biztosan olcsóbban veszik meg ezeket a zöldségeket, olyan réteg is megfogja venni akik nem költenének 7.10-et a teljes árú zöldségekre. Ezzel extra üzletet csinálnak maguknak. Valamint ez az akció nagyon jó reklám nekik. Például ma reggel a BBC reggeli műsorban is erről a zöldségdobozról volt szó. Meg a Daily Mailben is volt már róla cikk.*Azért selejtes mert valamilyen szépség hiba miatt, nem eladható a többi "normális" zöldséggel együtt.

Comments

  1. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a zöldséges dobozt. Sosem értettem, hogy miért selejtes egy zöldség, ha nem rohadt, csak pl. egy kicsit görbe.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…