Skip to main content

Wonky veg box

    Vagy ha jobban tetszik béna zöldségek doboza. Ez az egyik új módja (ha lehet ezt mondani) a pazarló élelmiszer kidobásnak. A dolognem állmásból mint abból, hogy az egyébként "selejtes*" zöldségekéből összeraknak egy dobozt és azt a boltban olcsóbban lehet megkapni. Nem minden áruházban azt azért hozzá kell tennem, mert ez próbaüzemen van néhány ASDA áruházban. Szerencsére ahol én szoktam vásárolni az a bolt is részt vesz ebben az akcióban.
    A tesztfutam már tart vagy két hete de eddig vagy nem hoztak, vagy amikor oda értem már nem volt. Most is csak négy maradt a húszból amikor tizenegy előtt oda értem ( a bolt hétkor nyit).
    A doboz tartalma 0,46 kg répa, 2 db uborka, 1,5 kg burgonya, 1 db fehérgyökér, 1 kg hagyma,  0,3 kg póréhagyma, 5 db paprika és egy kelkáposzta. Ahogy a képen is látszik ez 3 font 50 pennybe volt.     Ha rendes teljes árú zöldségeket vettem volna akkor ez 7 fontba 10 pennybe került volna. Ami kevesebb minta fele.
    Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezt nem jófejűségből és a természet iránti szeretetből csinálják. Hanem üzleti számítások alapján. Mert a farmertől biztosan olcsóbban veszik meg ezeket a zöldségeket, olyan réteg is megfogja venni akik nem költenének 7.10-et a teljes árú zöldségekre. Ezzel extra üzletet csinálnak maguknak. Valamint ez az akció nagyon jó reklám nekik. Például ma reggel a BBC reggeli műsorban is erről a zöldségdobozról volt szó. Meg a Daily Mailben is volt már róla cikk.*Azért selejtes mert valamilyen szépség hiba miatt, nem eladható a többi "normális" zöldséggel együtt.

Comments

  1. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a zöldséges dobozt. Sosem értettem, hogy miért selejtes egy zöldség, ha nem rohadt, csak pl. egy kicsit görbe.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.