Skip to main content

Wonky veg box

    Vagy ha jobban tetszik béna zöldségek doboza. Ez az egyik új módja (ha lehet ezt mondani) a pazarló élelmiszer kidobásnak. A dolognem állmásból mint abból, hogy az egyébként "selejtes*" zöldségekéből összeraknak egy dobozt és azt a boltban olcsóbban lehet megkapni. Nem minden áruházban azt azért hozzá kell tennem, mert ez próbaüzemen van néhány ASDA áruházban. Szerencsére ahol én szoktam vásárolni az a bolt is részt vesz ebben az akcióban.
    A tesztfutam már tart vagy két hete de eddig vagy nem hoztak, vagy amikor oda értem már nem volt. Most is csak négy maradt a húszból amikor tizenegy előtt oda értem ( a bolt hétkor nyit).
    A doboz tartalma 0,46 kg répa, 2 db uborka, 1,5 kg burgonya, 1 db fehérgyökér, 1 kg hagyma,  0,3 kg póréhagyma, 5 db paprika és egy kelkáposzta. Ahogy a képen is látszik ez 3 font 50 pennybe volt.     Ha rendes teljes árú zöldségeket vettem volna akkor ez 7 fontba 10 pennybe került volna. Ami kevesebb minta fele.
    Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezt nem jófejűségből és a természet iránti szeretetből csinálják. Hanem üzleti számítások alapján. Mert a farmertől biztosan olcsóbban veszik meg ezeket a zöldségeket, olyan réteg is megfogja venni akik nem költenének 7.10-et a teljes árú zöldségekre. Ezzel extra üzletet csinálnak maguknak. Valamint ez az akció nagyon jó reklám nekik. Például ma reggel a BBC reggeli műsorban is erről a zöldségdobozról volt szó. Meg a Daily Mailben is volt már róla cikk.*Azért selejtes mert valamilyen szépség hiba miatt, nem eladható a többi "normális" zöldséggel együtt.

Comments

  1. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a zöldséges dobozt. Sosem értettem, hogy miért selejtes egy zöldség, ha nem rohadt, csak pl. egy kicsit görbe.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.