Skip to main content

Gerilla kertészet

    A dolog úgy kezdődött, hogy találtam egy alapítványt akik ingyen virágmagot osztogatnak. Azzal a  céllal, hogy megnöveljék az Angliában található virágos felületét. Ami ugye jó a méheknek, lepkéknek meg ilyenek. Ezt a dolgot bedobtam az alottmentünk közös facebook oldalára. Ahol is nagyon jól fogadták, hiszen ki ne szeretne ingyen magot kapni.


     A beszélgetésközben feljött, miket is lehetne beültetni virágokkal.Ekkor jutott eszemben, hogy a behajtó mellett van egy keskeny de elég hosszú szakasz amit én egész jól tudnék hasznosítani. 
     Egy üzenet váltással később már engedélyt is kaptam, hogy "virágos" kertként használjam. Egészen addig amíg karban tudom tartani és természetesen ingyen. Ezzel le is tudtam a gondod, hova fogok mákot ültetni. Igaz elégé félárnyékos a hely meg annyi mocsári zsurló és szedergyökér van benne ami több hektárra is sok lenne, de ingyen van és a víz is közel van. Csak éppen a képről maradt le.. Különben is souvenir nyihaha ne kukucska protkó csku.
     A cím kicsit megtévesztő mert engedéllyel csinálom a dolgot, de majdnem az.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…