Skip to main content

Gondolatok River Cottegeről (aztán mégsem)

   Inkább Hugh Fearnley-Whittingstall új műsoráról pár gondolat. Hugh' war on waste (Hugh harca a hulladék ellen. Mondjuk) és a számok amik repkednek hihetetlenek. Az Angliában (illetve UKben) megtermelt élelmiszerek egyharmada köt ki a kukákban. Nem csak a háztartási kukákban, hanem a nagy áruházláncszak is tonna szám dobják el naponta az élelmet.
    A farmokon megtermelt növények 20 % sosem éri el a boltok polcait. Mert nem felelnek meg a boltok szépség ideáljának.
    Nem csak élelmiszer terén van hatalmas pocsékolás, képzeljétek el hogy mint egy tíz perc alatt eldobnak hét tonna ruhát aminek jó résznek semmi baja nincsen.
    Tényleg szóhoz sem tudok jutni.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…