Skip to main content

Gondolatok River Cottegeről (aztán mégsem)

   Inkább Hugh Fearnley-Whittingstall új műsoráról pár gondolat. Hugh' war on waste (Hugh harca a hulladék ellen. Mondjuk) és a számok amik repkednek hihetetlenek. Az Angliában (illetve UKben) megtermelt élelmiszerek egyharmada köt ki a kukákban. Nem csak a háztartási kukákban, hanem a nagy áruházláncszak is tonna szám dobják el naponta az élelmet.
    A farmokon megtermelt növények 20 % sosem éri el a boltok polcait. Mert nem felelnek meg a boltok szépség ideáljának.
    Nem csak élelmiszer terén van hatalmas pocsékolás, képzeljétek el hogy mint egy tíz perc alatt eldobnak hét tonna ruhát aminek jó résznek semmi baja nincsen.
    Tényleg szóhoz sem tudok jutni.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.