Skip to main content

Hurikán károk és az első dolgok is kikeletek

    Ma meló után kimentem megnézni tudok e valamit csinálni a birtokon. A válasz egyértelműen nem ,olyan sok víz van mindenhol és annyira sár, hogy lehetetlenség bármit s tenni. Viszont legalább kivittem a komposztra a maradékokat, most jut eszembe hol van a tető? Mert az nem volt rajta a komposztkukán, amikor kimentem. Remek kereshetem meg. Viszont ezen és a felborult talicskámon kívül mást nem igazán tett a vihar. Nem úgy mint a telep szomszédságában a kerítéssel.    Ez egyébként azért különösen jó. Mert pár kistestű, de nagyon agresszív kutyájuk van. Remélem hamar megcsinálják a kerítést. Egyébként meg árulják a házat ami azért jó mert talán kevesebb ugatás lesz amikor bemegyünk.
     Jó hír viszont, hogy kikeletek az első paradicsom palántáim. Éljen. Az elsőképpen a marhaszívek mutatják a fejüket, a másodikon meg a roma.
     Ha kint nem lehet kertészkedni akkor bent teszem. Neki állok és lekezelem gyökereztető hormonnal a levágott levendulákat, ezzel tervezem körbe ültetni a virágosomat.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.