Skip to main content

Hurikán károk és az első dolgok is kikeletek

    Ma meló után kimentem megnézni tudok e valamit csinálni a birtokon. A válasz egyértelműen nem ,olyan sok víz van mindenhol és annyira sár, hogy lehetetlenség bármit s tenni. Viszont legalább kivittem a komposztra a maradékokat, most jut eszembe hol van a tető? Mert az nem volt rajta a komposztkukán, amikor kimentem. Remek kereshetem meg. Viszont ezen és a felborult talicskámon kívül mást nem igazán tett a vihar. Nem úgy mint a telep szomszédságában a kerítéssel.    Ez egyébként azért különösen jó. Mert pár kistestű, de nagyon agresszív kutyájuk van. Remélem hamar megcsinálják a kerítést. Egyébként meg árulják a házat ami azért jó mert talán kevesebb ugatás lesz amikor bemegyünk.
     Jó hír viszont, hogy kikeletek az első paradicsom palántáim. Éljen. Az elsőképpen a marhaszívek mutatják a fejüket, a másodikon meg a roma.
     Ha kint nem lehet kertészkedni akkor bent teszem. Neki állok és lekezelem gyökereztető hormonnal a levágott levendulákat, ezzel tervezem körbe ültetni a virágosomat.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…