Skip to main content

Az év első potyái

     Ma végre befejeztem az ásás azon részét amit terveztem meg bezsebeltem pár potya dolgot. Az egyik új szomszédomtól beszereztem egy talicskányi málnát, mert kiásta és kidobta őket. A dolog úgy nézet ki,, hogy kimentem délbe, látom új szomszéd van egy használaton kívüli részen. Ezen a telken volt egy csomó málna amiből szerettem volna  szerezni már egy ideje. Gondoltam oda megyek és elintézzük a dolgot valahogy, valamit valamiért alapon. Mikor oda értem látom a bokroknak hűlt helye.

- Hova tűntek a málnák? Szerettem volna belőlük szerezni párat.
- Elég halottaknak tűntek, kiástam őket.
- Mert még tél van.
- Ez mondjuk igaz, ott vannak ha kell vegyél belőle.

Mondanom sem kell semmi bajuk nincsen.


Lehet szerzek még majd párat. 

     Aztán ahogy végeztem az ásással, meghívtak egy kávéra és beszélgetésre. Meg még megdobtak pár zacskó ingyen maggal. Ezeket magokat kertészeti újságokhoz szokták mellékelni. Valaki hozzájutott egy nagyobb adaghoz és szétosztogatta. Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.