Skip to main content

Az év első potyái

     Ma végre befejeztem az ásás azon részét amit terveztem meg bezsebeltem pár potya dolgot. Az egyik új szomszédomtól beszereztem egy talicskányi málnát, mert kiásta és kidobta őket. A dolog úgy nézet ki,, hogy kimentem délbe, látom új szomszéd van egy használaton kívüli részen. Ezen a telken volt egy csomó málna amiből szerettem volna  szerezni már egy ideje. Gondoltam oda megyek és elintézzük a dolgot valahogy, valamit valamiért alapon. Mikor oda értem látom a bokroknak hűlt helye.

- Hova tűntek a málnák? Szerettem volna belőlük szerezni párat.
- Elég halottaknak tűntek, kiástam őket.
- Mert még tél van.
- Ez mondjuk igaz, ott vannak ha kell vegyél belőle.

Mondanom sem kell semmi bajuk nincsen.


Lehet szerzek még majd párat. 

     Aztán ahogy végeztem az ásással, meghívtak egy kávéra és beszélgetésre. Meg még megdobtak pár zacskó ingyen maggal. Ezeket magokat kertészeti újságokhoz szokták mellékelni. Valaki hozzájutott egy nagyobb adaghoz és szétosztogatta. Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…