Skip to main content

Virág ágyás ...

    Kicsit neki álltam a "virágágyásnak" első körben megnéztem mennyire van teli szeméttel, a válasz nagyon. Találtam benne egy nagyobb erősen rohadt padlószőnyeg darabot, némi elmállott bevásárló szatyrot, egy nagy hullámbádogot, üvegeket meg sörös dobozokat. Ja meg meg ezeket:Azt hiszem egy párszor felfogom tölteni a  közös kukát. Ezek a szemetek egyébként a szomszédságunkból kerülnek át. Igen a telefon is.
     Kíváncsi voltam milyen is a talaj azon kívül, hogy szemetes és teli van szederrel meg mocsári zsurlóval. Szóval fogtam az ásómat és egy nagy lendülettel ( az agyagos talajhoz szoktam) neki estem, a lendülettől majdnem térdig szaladt a lábam. Mert ez az egész homok, nem homokos hanem tiszta építkezéshez használt homok. Aminek a tetején van egy pár centi termőtalaj ami az évek alatt odagyűlt. Sok sikert hozzá. Még jó hogy van egy nagyadag tárgyám kéznél.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…