Skip to main content

Virág ágyás ...

    Kicsit neki álltam a "virágágyásnak" első körben megnéztem mennyire van teli szeméttel, a válasz nagyon. Találtam benne egy nagyobb erősen rohadt padlószőnyeg darabot, némi elmállott bevásárló szatyrot, egy nagy hullámbádogot, üvegeket meg sörös dobozokat. Ja meg meg ezeket:Azt hiszem egy párszor felfogom tölteni a  közös kukát. Ezek a szemetek egyébként a szomszédságunkból kerülnek át. Igen a telefon is.
     Kíváncsi voltam milyen is a talaj azon kívül, hogy szemetes és teli van szederrel meg mocsári zsurlóval. Szóval fogtam az ásómat és egy nagy lendülettel ( az agyagos talajhoz szoktam) neki estem, a lendülettől majdnem térdig szaladt a lábam. Mert ez az egész homok, nem homokos hanem tiszta építkezéshez használt homok. Aminek a tetején van egy pár centi termőtalaj ami az évek alatt odagyűlt. Sok sikert hozzá. Még jó hogy van egy nagyadag tárgyám kéznél.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.