Skip to main content

Hagyma

     Tavaly az egyik szomszédomtól kaptam egy fél zacskó dughagymát, de idén odáig aljasodtam, hogy sajátot vettem. Nem csak egyfélét ráadásul hanem rögtönk kettőt is. Idén elöszőr probálkozom salottahagymával, vörös belsejű Red Sunnal.


     A vöröshagyma a már bevált Sturon tavaly is ezt vetettem (ezt kaptam). Mind a kettő Wilkinsonból van. A másik hely ahonnan még belehetett volna az a Poundland, de a per kiló ára és a minősége (legalább is a dughagymák átlag mérete) is jobb volt.


      Kis érdekesség, hogy a angolok a vöröshagymát brown obnionak (barna hagyma) vagy csak simám onionak hívják. Az általunk lilának nevezett hagymát meg red-nek(vörös) hívják. Régebben próbáltam megfejteni miért, de nem jöttem rá.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.