Skip to main content

Hagyma

     Tavaly az egyik szomszédomtól kaptam egy fél zacskó dughagymát, de idén odáig aljasodtam, hogy sajátot vettem. Nem csak egyfélét ráadásul hanem rögtönk kettőt is. Idén elöszőr probálkozom salottahagymával, vörös belsejű Red Sunnal.


     A vöröshagyma a már bevált Sturon tavaly is ezt vetettem (ezt kaptam). Mind a kettő Wilkinsonból van. A másik hely ahonnan még belehetett volna az a Poundland, de a per kiló ára és a minősége (legalább is a dughagymák átlag mérete) is jobb volt.


      Kis érdekesség, hogy a angolok a vöröshagymát brown obnionak (barna hagyma) vagy csak simám onionak hívják. Az általunk lilának nevezett hagymát meg red-nek(vörös) hívják. Régebben próbáltam megfejteni miért, de nem jöttem rá.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.