Skip to main content

Első hullám felkészül

   

     Ez után a párnap kutakodás után neki is kezdek az idei év első burgonya csiráztatáshoz. Idén két hullámot tervezek és csak általánosan felhasználható fajtát vetek. Tanulva a tavalyi évből amikor is legalább négyféle fajtát vetettem több hullámban. Hogy mindhez a megfelelő típusú burgonyám legyen chipshez, pürének stb.  Aztán elfelejtettem, melyik milyen és mikor vetettem. Mert a dolgok feljegyzésben és megjegyzésében nem vagyok igazán jó. Aztán az egésznek az lett a vége hogy mindent egyszerre szedtem fel. Ment egybe a zsákba, amikor aztán főzésre került a sor. Az egyik már megfőtt a másik még kőkemény volt.
    Ezért idén csinálok egy korai vagy második korait (csirázástól függően) és egy fővetést és csak kétféle fajtát használok idén. Elsőnek Charlottot Belanat fogok vetni két sorba ehhez kelleni fog olyan 40 szem vetéshez. Napokig kerestem megfelelő áron (vagy egyáltalán) Charlottot, de sehol nem találtam. A másik meg Maris Piper lesz. Legalább is most ez a terv, aztán lehet azt sem fogok találni. 
Gondolkodtam, hogy leírom a tulajdonságait de találtam egy pdf-et ami jobban leírja mint én. Azért a lényeg röviden tömören.

Belana

Korai érésű, magas termés hozamú, egyenletes minőségű közepes méretű gumókat termel, betegségeknek jól ellenáll. Tárolást kiválóan bírja. 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.