Skip to main content

A landshare oldalnak vége

    Először is mi az a landshare. Ez egy közösségi weblap (volt) amit azért hoztak létre 2009-ben, hogy összekapcsolja azokat az embereket akik szeretnének termeszteni valamit, de nincsen hol. Azokkal az emberekkel akiknek van helyük, de nem akarják vagy nem tudják kihasználni. Aztán a megtermelt zöldségen, gyümölcsön osztozkodtak (terményért kérnek a bérlatért). Először a Channel 4 River Cottage "Summer's Here" (nem tudom Magyarul volt e) sorozatban tűnt fel.
     Ha lehet hinni a számoknak akkor több mint 75.000 ember regisztrált rá és a kezdetén illetve a csúcsidőben nagyon hasznos volt. Sajnos egy idő után már nem igazán volt senki aki foglakozón az oldallal és a népszerűsége is csökkent. Az én környezetemben is több évvel ezelőtti jelentkezések és felajánlások voltak csak.  Ezért a fenntartók úgy döntöttek, hogy feb 24-ikén lekapcsolják az odalt. A facebook oldaluk azért megmaradt, tehát ha valaki ilyesmiben törné a fejét azért nem teljesen reménytelen a dolog. Vagy ha nem is a fbkon, de különböző fórumokon biztos talál valakit aki partnere lenne ezekben a dolgokban.

http://www.landshare.net/news/the-end/

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…