Skip to main content

A landshare oldalnak vége

    Először is mi az a landshare. Ez egy közösségi weblap (volt) amit azért hoztak létre 2009-ben, hogy összekapcsolja azokat az embereket akik szeretnének termeszteni valamit, de nincsen hol. Azokkal az emberekkel akiknek van helyük, de nem akarják vagy nem tudják kihasználni. Aztán a megtermelt zöldségen, gyümölcsön osztozkodtak (terményért kérnek a bérlatért). Először a Channel 4 River Cottage "Summer's Here" (nem tudom Magyarul volt e) sorozatban tűnt fel.
     Ha lehet hinni a számoknak akkor több mint 75.000 ember regisztrált rá és a kezdetén illetve a csúcsidőben nagyon hasznos volt. Sajnos egy idő után már nem igazán volt senki aki foglakozón az oldallal és a népszerűsége is csökkent. Az én környezetemben is több évvel ezelőtti jelentkezések és felajánlások voltak csak.  Ezért a fenntartók úgy döntöttek, hogy feb 24-ikén lekapcsolják az odalt. A facebook oldaluk azért megmaradt, tehát ha valaki ilyesmiben törné a fejét azért nem teljesen reménytelen a dolog. Vagy ha nem is a fbkon, de különböző fórumokon biztos talál valakit aki partnere lenne ezekben a dolgokban.

http://www.landshare.net/news/the-end/

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.