Skip to main content

A landshare oldalnak vége

    Először is mi az a landshare. Ez egy közösségi weblap (volt) amit azért hoztak létre 2009-ben, hogy összekapcsolja azokat az embereket akik szeretnének termeszteni valamit, de nincsen hol. Azokkal az emberekkel akiknek van helyük, de nem akarják vagy nem tudják kihasználni. Aztán a megtermelt zöldségen, gyümölcsön osztozkodtak (terményért kérnek a bérlatért). Először a Channel 4 River Cottage "Summer's Here" (nem tudom Magyarul volt e) sorozatban tűnt fel.
     Ha lehet hinni a számoknak akkor több mint 75.000 ember regisztrált rá és a kezdetén illetve a csúcsidőben nagyon hasznos volt. Sajnos egy idő után már nem igazán volt senki aki foglakozón az oldallal és a népszerűsége is csökkent. Az én környezetemben is több évvel ezelőtti jelentkezések és felajánlások voltak csak.  Ezért a fenntartók úgy döntöttek, hogy feb 24-ikén lekapcsolják az odalt. A facebook oldaluk azért megmaradt, tehát ha valaki ilyesmiben törné a fejét azért nem teljesen reménytelen a dolog. Vagy ha nem is a fbkon, de különböző fórumokon biztos talál valakit aki partnere lenne ezekben a dolgokban.

http://www.landshare.net/news/the-end/

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.