Skip to main content

Zsanér Egyes

    Sikeresen elszámoltam magamat a mai napon, hogy mikor végzünk a munkába és ezért nem vittem magammal a csavarbehajtót. Pedig nem lett volna rossz aha velem van mert akkor többet haladtam volna, de azért így is akadt tenni való.

Mire nem jó a használt olaj

     Pár nappal ezelőtt a kint lévő használt sütőolajba beledobtam pár (három darabot konkrétan) zsanért amik teljesen össze voltak rozsdállva. A négy nap ázás után kettő már tökéletesen használható az olaj megtett a magáét. A harmadikat még benne hagytam egy darabig hátha az is használható lesz egy idő után.

Ajándék ló és a zsanér alakú fogak
    Nem mind ha zsanérban hiányt szenvednék ó, mert az egyik ingyen kapott faanyagon is volt három tökéletes állapotban plusz egy szerszám akasztó, amit fűrészel kellett leszednem mert a csavar nem engedett. Spec jobban tette volna.

Nevezzük felület kezelésnek.
    Gyorsan lefújtam még két zsanért amit a kifutó ajtajára fogok felrakni, ezek nem azok amik az olajban áztak. Igen tényleg sok felesleges zsanérom van, a nagyokról amik majd a csirkeólra mennek fel még nem is esett szó. Amíg ezek száradtak addig levágtam az ajtó kereteket méretre meg az ajtó részeit is. A levágott fákat betettem a fészerbe, hogy keddig száradjanak valamennyit, hogy letudjam festeni és összetudjam állítani végre.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.