Skip to main content

Zsanér Egyes

    Sikeresen elszámoltam magamat a mai napon, hogy mikor végzünk a munkába és ezért nem vittem magammal a csavarbehajtót. Pedig nem lett volna rossz aha velem van mert akkor többet haladtam volna, de azért így is akadt tenni való.

Mire nem jó a használt olaj

     Pár nappal ezelőtt a kint lévő használt sütőolajba beledobtam pár (három darabot konkrétan) zsanért amik teljesen össze voltak rozsdállva. A négy nap ázás után kettő már tökéletesen használható az olaj megtett a magáét. A harmadikat még benne hagytam egy darabig hátha az is használható lesz egy idő után.

Ajándék ló és a zsanér alakú fogak
    Nem mind ha zsanérban hiányt szenvednék ó, mert az egyik ingyen kapott faanyagon is volt három tökéletes állapotban plusz egy szerszám akasztó, amit fűrészel kellett leszednem mert a csavar nem engedett. Spec jobban tette volna.

Nevezzük felület kezelésnek.
    Gyorsan lefújtam még két zsanért amit a kifutó ajtajára fogok felrakni, ezek nem azok amik az olajban áztak. Igen tényleg sok felesleges zsanérom van, a nagyokról amik majd a csirkeólra mennek fel még nem is esett szó. Amíg ezek száradtak addig levágtam az ajtó kereteket méretre meg az ajtó részeit is. A levágott fákat betettem a fészerbe, hogy keddig száradjanak valamennyit, hogy letudjam festeni és összetudjam állítani végre.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…