Skip to main content

Mikulás napi dagonya

   Miután mégiscsak megsínylette a mustára a fagyokat. Úgy döntöttem mégis csak befogom ásni. Első lépésben áttoltam rajta a fűnyírót ami egy szuper ötlet volt. Csupán nem ilyen nedves sáros időben kellett volna csinálni. Egész kellemeset dagonyáztam. Utána borítottam rá egy adag lenyírt füvet, meg az egyik komposzt kukát el kezdtem kiüríteni rá. Illetve egy talicska a levél és fa darálékot is hordtam. Ezt holnap még folytatom már csak azért is mert a komposzt egy része még kihordásra vár.

Előtte


Utána

Azt hiszem péntekig még azért várok, a tényleges ásással addig talán szárad annyit, hogy el ne süllyednék.

Még mindig illetve már megint virágzik az aranyeső
 A következő képek azért vannak fent mert felajánlom őket a nagy magcserében és valahova felkellet töltenem a képeket.


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…